23948sdkhjf

Ägarskifte i Trellegräv

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Storskogen har förvärvat aktiemajoriteten i tungrivaren Trellegräv med tillhörande dotterbolag. Trellegräv hamnar därmed i en företagsgrupp som sedan tidigare innefattar bland annat CS Riv & Håltagning, Kranlyft, Berco, Tunga Lyft och Scandinavian Terrain Vehicles.

Trellegräv är ett fint och välskött bolag med lång historik inom rivning samt med en stark position inom sin nisch. Vi ser fram emot att utveckla verksamheten tillsammans med management, säger Niclas Rundlöf, ansvarig för segmentet Entreprenad & Infrastruktur på Storskogen.

Förvärvet gjordes 1 oktober och innebär att Storskogen fyller på sin organisation med ett väletablerat tungrivningsföretag med cirka 50 anställda och med en omsättning som anges till cirka 180 miljoner kronor under det senaste räkenskapsåret.

Trellegräv är framför allt verksamt i södra Sverige där det utöver rivning även tar hem bland annat uppdrag inom marksanering och spontning. Däruöver finns ett ben som sysslar med maskinuthyrning.

Trellegräv är ett familjeföretag i andra generation och vi har under en tid övervägt en försäljning av bolaget. När vi träffade Storskogen föll alla pusselbitar på plats. Vi ser verkligen Storskogen som en långsiktig och stabil ägare, vilket känns tryggt både gentemot våra medarbetare och kunder. Vi har kvar en minoritet av aktierna i bolaget och ser fram emot att utveckla Trellegräv tillsammans med Storskogen, säger säljarna Jonas och Stefan Jönsson.

Efter förvärvet beräknas segmentet Entreprenad & Infrastruktur omsätta runt en miljard kronor per år med ett EBIT-resultat om cirka 150 miljoner kronor.

Storskogen som startades 2012 är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och mellanstora bolag, primärt i Sverige. Företaget har en diversifierad bolagsportfölj innehållandes 44 fristående företag med en samlad omsättning på ungefär 6,7 miljarder kronor.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nedgång för Volvo – men fortsatt starkt i Kina

Årets tredje kvartal innebar en märkbar nedgång för Volvo Construction Equipment med avseende på både försäljning och rörelseresultat.

Ytterligare 135 kan få gå från bruken

"Höghastighetståg kostar 400 miljarder"

Rekordstor betongleverans

1

Ny metod hittar aggressiva tumörer

Ständig förbättring för offensivt Avant

Det går bra för finska Avant Tecno. Förra året passerades för första gången omsättningen 100 miljoner euro. För att möta den ökade efterfrågan lanserade företaget i våras sin hittills största modell och räknar dessutom med att inom kort kunna öka produktionskapaciteten med 50 procent.

Nyhetsbrev

Sverige del i enorm kartläggning av arters dna

Han hittar brister i 3D-metallen

Fredheim firade tung tioåring

Fredheim Maskin fyllde 15 och Oktoberdagarna tio – dubbla jubileer som firades rejält i Norge, där över 50 jättemaskiner visades upp.

Roslagsbanan tidigareläggs

Ännu ett stort kollektivtrafikprojekt i Storstockholm tidigareläggs – den här gången gäller det Roslagsbanans förlängning till T-Centralen.

Bring ersätter vägtransporter med tåg

Autonomi – eget affärsområde för Volvo

Volvo vill öka takten i utvecklingen, kommersialiseringen och försäljningen av autonoma transportlösningar. Och för att nå dit tilldelas nu verksamheten ett helt eget affärsområde.

Limträförsäljning ökar trots dämpad konjunktur

Ny generation från Scania

17 oktober presenterade Scania sin nya generation bussar för stads- och förortstrafik - bussarna som visas på Busworld i Bryssel bjuder på flera nyttiga nyheter.

"Marknadens behov av den här typen av maskiner har ökat"

En nyutvecklad borrigg med dubbla stänger visades i Askersund i går – pinfärska D23x30DR ska stå pall när det ska borras i riktigt hårt svenskt berg, lovar Vermeer Viking.

Iveco och Daf i samma Malmöstall

Nordic Truckcenter köper Ivecos verksamhet i Malmö och blir 1 november såväl auktoriserad återförsäljare som serviceverkstad för Ivecos hela modellprogram – från 3,5-tons transportbilar upp till tunga lastbilar.

MAN Lion’s Coach årets turistbuss

MAN Lion’s Coach har utsetts till Coach of the Year 2020 - det offentliggjordes på Europas största bussmässa, Busworld, i Bryssel.

Ingen överprövning för Hybricon

Sista hoppet för Hybricon angående upphandlingen av elbussar till Skellefteåbuss har grusats - detta sedan Kammarrätten avvisat elbusstillverkarens begäran.

CAB day heldag för skadeverkstäder

Onsdagen den 16 oktober anordnade CAB Group en heldag för skadeverkstäder. Eventet ägde rum i Drivelab centers lokaler i Arlandastad och innehöll ett matigt program med information och mingel.

Ledare: Våga lätta på gasen

Busstorget till Bålsta!

De förstärker Bellmans styrelse

Läkarförbundet anmäler Sverige till EU-kommissionen

– Sveriges läkare har fått nog. Läkarförbundet anmäler Sverige till EU-kommissionen, säger förbundets ordförande Heidi Stensmyren. Det är de dåliga möjligheterna till fortbildning som ligger till grund för anmälan.

19 dog i septembertrafiken

Är vården redo för extrem fetma?

Ökad materialåtervinning vid kraftvärmeverk

Genombrott för vit opak PET

Rosling ger namn åt nytt folkhälsocenter i USA

Tunnelbanan tidigareläggs

”Lysande” sa Svevia

1

Krönika: Den här stan är stor nog för oss båda

Studie: Ökad överlevnad vid obotlig bröstcancer

Clemens till Stockholmsmässan

Bredd och spets lockade nya bossen

Varierade emojis

Växtlighet får plats i nytt bostadsområde

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.188