23948sdkhjf

Bananförpackning kammade hem totalseger

Den 30 september hölls den stora, internationella finalen av designtävlingen PIDA Awards i ett sommarvarmt Monaco. På plats fanns nackademisterna Christan Koch, Natasha Bosnjak och Alicia Lundgren, som tävlade med sin förpackning Bois underwear.

Den bananformade underklädesförpackningen hade redan gjort succé på hemmaplan, då teamet vann den svenska PIDA Awards i våras – och den kaxiga förpackningen lyckades nu även charma en internationell jury.

Vi passade självklart på att ställa några frågor till de segrande nackademisterna från utbildningen Förpackningsutvecklare/-designer.

Grattis till segern! Hur känns det?

– Det känns såklart jättekul att vi vann den stora finalen som hölls här på LUXE PACK-mässan i Monaco. Vi slet hårt med vårt bidrag under hela våren och målet var givetvis att ta hem hela segern. Bois har verkligen kommit att ligga oss varmt och om hjärtat, och att vi får möjlighet att visa upp detta internationellt och dess utom vinna tävlingen med vårt bidrag känns fantastiskt! Lite sorgligt också att resan nu tar slut.

Berätta lite om ert bidrag – vad var tanken bakom designen och utformningen?

Vårt bidrag var lyocellkalsonger i en förpackning utformad som en banan, med designinfluenser från naturen. Lyocell växer på träd, det gör bananer också. Det var en av anledningarna till att vi designade förpackningen på det sättet, men också för att det är ett oväntat sätt att förpacka underkläder på. Det vi var enade om från början, var att vi ville göra något oväntat. Humor var en viktig ingrediens hela vägen igenom projektet. Vi ville med vårt bidrag visa att hållbarhet inte behöver vara på bekostnad av design.

Sist men inte minst, hur firar ni vinsten?

Först och främst ska vi smält alla intryck från dagen. Där efter ska vi fira tillsammans med Billerudkorsnäs (Billerudskorsnäs är en världsledande leverantör av nyfiberbaserat förpackningsmaterial, reds. anmärkning).

Källa: Nackademin.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125