23948sdkhjf

Rustad för snabba leveranser

Ökad kapacitet och minskat miljöavtryck hos Profilskaparen med ny produktionslinje.

Familjeföretaget Profilskaparen har tillverkat skräddarsydda förpackningslösningar i snart 40 år. Nu växlar man upp genom att införa en ny och förstärkt produktionslinje i sin fabrik i Länna utanför Stockholm.

Profilskaparen har under hösten investerat i en serie nya maskiner som tillsammans bildar en semi-automatisk produktionslinje för tillverkning av klädda förpackningar. Maskinerna kompletterar den befintliga maskinparken och innebär en stor förstärkning av företagets produkter och sortiment.

– Med den här investeringen blir vi än mer flexibla och kan erbjuda våra kunder både små och stora volymer, förklarar Andreas Wigerman som är vd för Profilskaparen.

De moment som de nya maskinerna kan ta hand om har man kunnat göra även tidigare. Men det har krävt manuellt hantverk vilket gjort volymerna begränsade och tidskrävande.

– Nu kan vi leverera skräddarsydda produktioner i både små och stora volymer utan problem. Den nya produktionslinjen bidrar även till minskad materialåtgång och minskade transporter, säger Andreas Wigerman.

Profilskaparens fabrik i Länna har 1740 kvadratmeter, uppdelade på cirka 800 kvadratmeter produktion, 400 lager och kontor och ett dedikerat showroom på 500 kvadrat. Något som ger bättre produktionsflöde och ökade möjligheter till lagerhållning och logistik.

Lokalerna ger kortare ledtider med bibehållen kvalitet. Men viktigaste är hantverkskunnandet som alltid varit en röd tråd hos familjeföretaget. Till skillnad från sina konkurrenter tillverkar Profilskaparen dessutom allting på hemmaplan. Något som gör det enklare att skräddarsy gedigna och miljövänliga lösningar.

– Vi gör allt, från ax till limpa här i Länna. Med vår nya utrustning producerade vi i augusti bland annat en exklusiv låda åt Arvid Nordquists jubileumsbok om kaffe. En ask med lock, helt klädd i mörkbrunt obestruket papper med guldfoliering. I botten av asken är en lyftplatta med bomullsband, berättar Andreas Wigerman.

Profilskaparen kommer att medverka på Packaging Innovations under Empack i Kista, en mässa med fokus på det senaste inom branding och marknadsföring genom förpackningar i början av oktober. På Kistamässan där evenemanget sker kommer man bland annat visa upp delar av sin nya maskinpark för den intresserade.

– Genom investeringarna i nya maskiner kan vi möta marknadens krav på korta leveranstider, hög flexibilitet och utmärkt kvalitet. Har man vägarna förbi Kistamässan får man gärna besök vår monter och titta närmare på vår nya utrustning, säger Andreas Wigerman.

Monter E:13

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078