23948sdkhjf

Zeppelin tar över Cat-agenturen

Caterpillars tyska representant Zeppelin är i en expansiv fas och riktar nu blickarna norrut. Bland annat tar företaget över distribution och service av Cat-produkter i Sverige, Danmark och Grönland. Övertagandet omfattar även Sitech som tillhandahåller Trimbles produkter.

Zeppelin betraktas i dag som en av världens största distributörer av produkter från Caterpillar. Nu har företaget kommit överens med holländska Pon om att ta över Cat-agenturerna i Sverige, Danmark och Grönland.

Pon-gruppen behåller agenturerna i Nederländerna och Norge medan samtliga relevanta tillgångar – exempelvis mark, byggnader, patent och kontrakt – och personal i de länder som berörs av överenskommelsen överförs till Zeppelin.

Vi kommer att tillhandahålla hela utbudet av nya och begagnade maskiner, service, reservdelar, maskinuthyrning och tjänster. Vi kommer också att erbjuda produkter och service för den gruvutrustning som behövs i norra Sverige. Vi har mer än 20 års erfarenhet av den typen av verksamhet. Vi ser en stor potential i dessa nya marknader och jobbar med en långsiktig strategi för tillväxt, säger Zeppelins styrelseordförande Peter Gerstmann.

Parallellt med Cat-agenturen tar Zeppelin också över Sitech i både Sverige och Danmark och kommer därför även att ansvara för distribution och service av produkter från amerikanska Trimble som har ett nära samarbete med Caterpillar.

Övertagandet omfattar även Caterpillars motorer, och innefattar då också de främst marina motorer som tillverkas i Kiel och Rostock under varumärket Mak. Mak-produkterna kommer även att representeras i de baltiska staterna, Finland, Island och Färöarna. För att lösa den knuten förvärvas Tallinnbaserade Baltic Marine Contractor från Pon.

Zeppelin och Caterpillar känner varandra mycket väl vid det här laget – efter ett samarbete som inleddes redan 1954. Redan i dag representerar den tyska giganten Caterpillar i Tyskland, Österrike, Tjeckien, Slovakien, Ryssland, Ukraina, Uzbekistan, Tadjikistan, Armenien och Belarus.

Om, eller kanske snarare när, berörda konkurrensmyndigheter ger sitt klartecken knyts alltså även Sverige, Danmark och Grönland till Zeppelins organisation.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078