23948sdkhjf

Flaskan som tar mindre plats

Det nystartade företaget Garçon Wines har vunnit pris för mest hållbara förpackning i prestigefyllda World Food Innovation Awards 2019.

Runda flaskor kan genom sin form sägas slösa på utrymme. Och som glasflaskor är de dessutom tyngre än alternativ av plast. Med andra ord, finns det bättre alternativ där volym och transportvikter är av stor betydelse. Garçon Wines har löst problemet och med elegans. Nyligen fick de pris för mest hållbara förpackning i prestigefyllda World Food Innovation Awards 2019.

Den platta flaskan av återvunnen PET väger mycket lite. Och med sin slimmade form sparar den nästan hälften av utrymmet jämfört med en rund flaska. Ändå signalerar flaskan om ett gott kvalitetsvin. Wellförpackningen som används för att distribuera Garçon Wines platta flaskor har utvecklats i samarbete med DS Smith.

Barbro Berggren, Marketing & Communication Director, kommenterar;
– Genom hela projektet löper en röd tråd, där allt handlar om klok resursanvändning, innovativ design och fortlöpande återvinning – vilket också var det självklara kravet när samarbetet inleddes med DS Smith.

I första skedet handlade samarbetet om enstycksförpackningar för e-handel, med leverans direkt i kundens brevlåda. Lösningen blev ett slimmat schatull med vinet elegant exponerat.

Nästa utmaning gällde bredare distributionskanaler och flera flaskor i varje förpackning. Här skapades en låda för tio flaskor – där varje millimeter av utrymmet är utnyttjat. Resultatet innebar mer än dubbelt så många flaskor på varje pall.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078