23948sdkhjf

Valmet biosatsar i Sundsvall

För att kunna möta framtidens behov av bioenergi, biodrivmedel och biokemikalier investerar Valmet i en ny pilotanläggning i Sundsvall för att stärka sin forskning och sitt utvecklingsarbete inom bioområdet.

En plattform för framtida innovationer utlovas när Valmet nu investerar i en ny pilotanläggning vid Fiber Technology Center i Sundsvall med tänkt idrifttagande i oktober 2020. Satsningen görs för att stärka företagets forskning och utveckling och för att kunna möta framtidens behov av bioenergi, biodrivmedel och biokemikalier. Tanken är också att anläggningen ska möjliggöra demonstrationer och pilotförsök tillsammans med kunder och partners.

Traditionellt fokuserar företaget på massa-, pappers- och energiteknologi, men det blir allt viktigare att även lyfta utvecklingen av nya bioraffineringsprocesser för effektiv användning av olika biomassabaserade råvaror.

Framgångsrik forskning och utveckling kräver samarbeten med kunder och partners. Den här satsningen stärker Valmets fortsatta utveckling inom bioområdet, samt våra möjligheter att bidra till utfasningen av fossila bränslen och minskad klimatpåverkan. Den nya pilotanläggningen kommer att fungera som en viktig utvecklingsplattform för framtiden, säger Mats Arnberg, Valmets direktör för Biomass Conversion.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094