23948sdkhjf

Svenskt batteriprojekt tar fart

Reliefed Technologies, Micropower Group, Semcon och Jönköpings universitet går samman för att utforska ett nytt 3D-batteripaketkoncept. 

Konceptet, vilket syftar till en lätt, flikkyld batteripaketlösning som kan integreras i fordonsstrukturerbaserar sig på Reliefeds 3D-iExtrusion-teknik.

Förmågan att utveckla nya överlägsna tekniska lösningar för batterier ligger i tiden och intresset är stort. 

Tillsammans med batteritillverkaren Micropower Group, produktutvecklingsföretaget Semcon och Jönköpings universitet kommer Reliefed att inleda en första genomförbarhetsstudie för att validera värden som möjliggörs med batteripaketets strukturkoncept.

Målet för projektet är att realisera en flikkyld lösning som är 20 till 50 procent lättare, gjord av 50 procent färre delar och material, möjlig för automatisk montering, demontering och återvinning. Dess livslängd ska vara 100 till 300 procent längre vid snabb laddning/urladdning samt att kostnaden för detta ska vara 20 till 50 procent lägre kostnad. 

-Vi ser fram emot att utforska hur 3D-iExtrusion kan hjälpa oss att skapa snabbladdade batteripaket, med god termisk hantering i stora volymer och med riktigt höga miljöfördelar, säger Torbjörn Sundström, vd för Micropower Lionova, som är del av Micropower Group.  

Den inledande genomförbarhetsstudiefasen finansieras av Vinnova. 

Källa: Reliefed Technologies

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078