23948sdkhjf

CTEK invigde nya lokaler

| Av Sanne Väli-Tainio | Motor-Magasinet | Tipsa redaktionen

Svenska företaget CTEK har invigt sina nya lokaler i Norrköping. Den nya anläggningen investerades till följd av att man förvärvade Chargestorm i fjol.

När CTEK insåg att fordonsindustrin började elektrifieras och de behövde större kunskap om elbatterier togs ett beslut om att gå ihop med Chargestorm i maj 2018. Chargestorm har jobbat med att utveckla laddboxar sedan 2009.

Nu är Chargestorm integrerat som bolag och vi har deras produkter. Vi har kommit till en punkt där vi har investerat i ny personal, ny kompetens och vi har byggt klart, berättar Jon Lind, vd för CTEK.

I samband med att de köpte upp Chargestorm, med säte i Norrköping, ansåg CTEK att de behövde investera i nya, större lokaler. Flytten gjordes därför i maj i år till utkanten av Norrköping och under sommaren har de arbetat med att få allt på plats. Nu i september invigdes platsen och då bjöds media, partners och kollegor in.

Nu lanserar vi konceptet e-mobility center. Det känns bra, det är en sån här dag som man bara ska njuta. Nu har vi ju liksom kommit till nästa fas av allt jobb som är gjort. Nu har vi satt ner pinnen här nu, säger Jon Lind och gestikulerar hur han sätter ner pinnen i golvet.

Den nya anläggningen består av ett labb, en våning för alla ingenjörer, säljare och supportteamet, ett garage där det också går att testa på riktiga bilar samt en parkering där de visar upp prototyper och färdiga produkter.

Här har vi alla under samma tak, de olika kunskapsbitarna finns samlade här, och det är ju syftet med det hela. Att kunna se en tillväxtfas, säger Jon Lind.

CTEK:s vision är att vara ledande i de segment de ger sig in i, och deras nisch är smarta laddboxar. Det innebär att de har mjuk- och hårdvara som samarbetar och kommunicerar med varandra och med bilen som laddas. Dessutom är boxarna programmerade så att de ska anpassas till den miljö de befinner sig i, att de till exempel inte ska göra så att säkringen de är kopplade till går.

Det handlar om lastbalansering och det är ett sätt att aktivt styra när man laddar och med vilken effekt man laddar, säger Patrik Lindergren, grundaren av Chargestorm, numera chef för teknikavdelningen på CTEK.

Han berättar att det är deras sätt att bidra till att lösa problemet med belastningen på elnätet som många är oroliga över att elbilar kommer göra.

Vi har gjort projekt där vi tittar på stadsdelar och städer, där man i realtid kopplar upp alla laddstationer som en stad är anslutna till, då kan man med hjälp av smart cityhantering se när det börjar bli effektbrist i staden. Då kan vi dra ner laddningen för alla bilar och på så sätt bli en del av lösningen på problemet istället för en del av problemet.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nu utvärderas medel för bergtätning

Processteknik-mässan flyttas

In memoriam Rüdiger Baunemann

Ny vd i Hybricon

Byggymnasierna rullar på i coronatider

Visst blir de praktiska övningarna lidande när byggymnasierna övergått till distansundervisning. Men genom att disponera om lektionerna och öka inslagen av rörliga filmer i undervisningen rullar det på bra för exempelvis Peabskolan i Malmö.

Sandahlsbolagen köper två åkerier

Nyhetsbrev

Plus

Ny ledning i Tunga Bussligan!

Återigen blir det ommöblering i toppen av Tunga Bussligan 2020 och en gammal bekant kliver in med buller och bång - det framgår av Bil Swedens färska statistik.

Det hänger på repet i Fittja

Vid fasadrenoveringar i ett miljonprogramsområde i Fittja valdes att utföra arbetet från rep, något som minskar behovet av bland annat avspärrningar och ställningsbyggande

Bra maj för bussarna

Nu rivs Sveriges första kärnkraftsverk

Mångsidig grovsorterare utlovas

Fredheim Maskin lanserar en mångsidig grovsorterare som ska passa både för entreprenörer och i täkter.

Merlo i hetluften

För den entreprenadmaskin som jobbar vid en värmekälla som genererar bortåt 700 grader ställs krav utöver de vanliga. Nöten knäcktes dock av Hüllert Maskin som i princip bytte ut allt utom stommen på den Merlo teleskoplastare som nu jobbar på Vargön Alloys smältverk i Trollhättan.

Stor satsning på återbruk av tegel

Återbruk av tegel är inget nytt, men för svensk del handlar det om väldigt liten skala. Det vill Göteborgsbaserade Brukspecialisten ändra på. Bland annat aviserar företaget starten för en anläggning som ska klara storskalig rensning av bland annat fasadtegel i höst.

Bredare bana i Linköping

Plus

Omrörd inte skakad om vodkatillverkaren får välja

Tankar, kärl och omrörning är viktiga delar för många industrier. När det dessutom handlar om tillverkning av livsmedel ökar kraven. Följ med till Pernod-Ricards anläggning i Nöbbelöv och få en inblick i tillverkningen av Absolut Vodka.

Nästa Load up går i Boden

Load up North skjuts inte bara upp ett år – den flyttas dessutom till Boden.

Förbundskaptenens nya uppdrag

Med ett inställt fotbolls-EM blev sommaren inte riktigt som många hade tänkt sig.

Uthyrare lägger stororder

Wiklund Trading har länge levererat maskiner till företag som numer ingår i Rentagruppen. Erfarenheterna från dessa samarbeten har nu medverkat till en större order på 50 maskiner från den växande finska rentalkoncernen

Byggmarknad med virusfrossa

Det är en dyster konjunkturrapport som just presenterats av bransch- och arbetsgivareorganisationen Byggföretagen. Bedömningen är en nedgång inom samtliga marknadssegment, med ett undantag – anläggningsmarknaden.

Höga krav på hyrmaskinernas däck

Bra däck är viktigt, men rätt däck till rätt maskin är nästan ännu viktigare, konstaterar S-rentals vd Tony Ferm.

Epiroc tar stororder i Chile

Ny liner för plastfria förpackningar

Livsmedelssäker kraftliner från Stora Enso öppnar upp nya marknadssegment.

"Ursprung för drivmedel. tack!"

Peab bygger i Sundsvall

Peab bygger utanför Göteborg

FTI-vd lämnar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

Tvärstopp för Göta Kanal

Inget Load up North i år

Tar över SL

Överklagar jätteupphandling

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Sommarjobb på sliten väg

Vägledning om åtgärder kring mikroplast

Tungt för företagen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11