23948sdkhjf

CTEK invigde nya lokaler

| Av Sanne Väli-Tainio | Motor-Magasinet | Tipsa redaktionen

Svenska företaget CTEK har invigt sina nya lokaler i Norrköping. Den nya anläggningen investerades till följd av att man förvärvade Chargestorm i fjol.

När CTEK insåg att fordonsindustrin började elektrifieras och de behövde större kunskap om elbatterier togs ett beslut om att gå ihop med Chargestorm i maj 2018. Chargestorm har jobbat med att utveckla laddboxar sedan 2009.

Nu är Chargestorm integrerat som bolag och vi har deras produkter. Vi har kommit till en punkt där vi har investerat i ny personal, ny kompetens och vi har byggt klart, berättar Jon Lind, vd för CTEK.

I samband med att de köpte upp Chargestorm, med säte i Norrköping, ansåg CTEK att de behövde investera i nya, större lokaler. Flytten gjordes därför i maj i år till utkanten av Norrköping och under sommaren har de arbetat med att få allt på plats. Nu i september invigdes platsen och då bjöds media, partners och kollegor in.

Nu lanserar vi konceptet e-mobility center. Det känns bra, det är en sån här dag som man bara ska njuta. Nu har vi ju liksom kommit till nästa fas av allt jobb som är gjort. Nu har vi satt ner pinnen här nu, säger Jon Lind och gestikulerar hur han sätter ner pinnen i golvet.

Den nya anläggningen består av ett labb, en våning för alla ingenjörer, säljare och supportteamet, ett garage där det också går att testa på riktiga bilar samt en parkering där de visar upp prototyper och färdiga produkter.

Här har vi alla under samma tak, de olika kunskapsbitarna finns samlade här, och det är ju syftet med det hela. Att kunna se en tillväxtfas, säger Jon Lind.

CTEK:s vision är att vara ledande i de segment de ger sig in i, och deras nisch är smarta laddboxar. Det innebär att de har mjuk- och hårdvara som samarbetar och kommunicerar med varandra och med bilen som laddas. Dessutom är boxarna programmerade så att de ska anpassas till den miljö de befinner sig i, att de till exempel inte ska göra så att säkringen de är kopplade till går.

Det handlar om lastbalansering och det är ett sätt att aktivt styra när man laddar och med vilken effekt man laddar, säger Patrik Lindergren, grundaren av Chargestorm, numera chef för teknikavdelningen på CTEK.

Han berättar att det är deras sätt att bidra till att lösa problemet med belastningen på elnätet som många är oroliga över att elbilar kommer göra.

Vi har gjort projekt där vi tittar på stadsdelar och städer, där man i realtid kopplar upp alla laddstationer som en stad är anslutna till, då kan man med hjälp av smart cityhantering se när det börjar bli effektbrist i staden. Då kan vi dra ner laddningen för alla bilar och på så sätt bli en del av lösningen på problemet istället för en del av problemet.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Rototilts jätteinvestering

Volvo investerar i cybersäkerhet

För att styrka skyddet av uppkopplade fordon har Volvo Group Venture Capital investerat i israeliska Upstream Security som specialiserat sig på cybersäkerhet för fordon.

Nedgång för Volvo – men fortsatt starkt i Kina

Årets tredje kvartal innebar en märkbar nedgång för Volvo Construction Equipment med avseende på både försäljning och rörelseresultat.

Ytterligare 135 kan få gå från bruken

"Höghastighetståg kostar 400 miljarder"

Rekordstor betongleverans

Nyhetsbrev

1

Ny metod hittar aggressiva tumörer

Ständig förbättring för offensivt Avant

Det går bra för finska Avant Tecno. Förra året passerades för första gången omsättningen 100 miljoner euro. För att möta den ökade efterfrågan lanserade företaget i våras sin hittills största modell och räknar dessutom med att inom kort kunna öka produktionskapaciteten med 50 procent.

Sverige del i enorm kartläggning av arters dna

Han hittar brister i 3D-metallen

Fredheim firade tung tioåring

Fredheim Maskin fyllde 15 och Oktoberdagarna tio – dubbla jubileer som firades rejält i Norge, där över 50 jättemaskiner visades upp.

Roslagsbanan tidigareläggs

Ännu ett stort kollektivtrafikprojekt i Storstockholm tidigareläggs – den här gången gäller det Roslagsbanans förlängning till T-Centralen.

Bring ersätter vägtransporter med tåg

Autonomi – eget affärsområde för Volvo

Volvo vill öka takten i utvecklingen, kommersialiseringen och försäljningen av autonoma transportlösningar. Och för att nå dit tilldelas nu verksamheten ett helt eget affärsområde.

Limträförsäljning ökar trots dämpad konjunktur

Ny generation från Scania

17 oktober presenterade Scania sin nya generation bussar för stads- och förortstrafik - bussarna som visas på Busworld i Bryssel bjuder på flera nyttiga nyheter.

"Marknadens behov av den här typen av maskiner har ökat"

En nyutvecklad borrigg med dubbla stänger visades i Askersund i går – pinfärska D23x30DR ska stå pall när det ska borras i riktigt hårt svenskt berg, lovar Vermeer Viking.

Iveco och Daf i samma Malmöstall

Nordic Truckcenter köper Ivecos verksamhet i Malmö och blir 1 november såväl auktoriserad återförsäljare som serviceverkstad för Ivecos hela modellprogram – från 3,5-tons transportbilar upp till tunga lastbilar.

MAN Lion’s Coach årets turistbuss

MAN Lion’s Coach har utsetts till Coach of the Year 2020 - det offentliggjordes på Europas största bussmässa, Busworld, i Bryssel.

Ingen överprövning för Hybricon

Sista hoppet för Hybricon angående upphandlingen av elbussar till Skellefteåbuss har grusats - detta sedan Kammarrätten avvisat elbusstillverkarens begäran.

CAB day heldag för skadeverkstäder

Onsdagen den 16 oktober anordnade CAB Group en heldag för skadeverkstäder. Eventet ägde rum i Drivelab centers lokaler i Arlandastad och innehöll ett matigt program med information och mingel.

Ledare: Våga lätta på gasen

Busstorget till Bålsta!

De förstärker Bellmans styrelse

Är vården redo för extrem fetma?

Ökad materialåtervinning vid kraftvärmeverk

Genombrott för vit opak PET

Rosling ger namn åt nytt folkhälsocenter i USA

Tunnelbanan tidigareläggs

”Lysande” sa Svevia

1

Krönika: Den här stan är stor nog för oss båda

Studie: Ökad överlevnad vid obotlig bröstcancer

Clemens till Stockholmsmässan

Bredd och spets lockade nya bossen

Varierade emojis

Växtlighet får plats i nytt bostadsområde

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141