23948sdkhjf

Kobelco tar sats i Skåne

Kobelco har landat i Skåne hos Göranssons Maskiner och Beck Maskin hoppas på liknande lösningar i andra delar av landet – målet är att fördubbla marknadsandelen.

Kågeröd. Göranssons Maskiner hade ett nytt märke att visa upp på Entreprenad Live i mitten av september –bara ett par veckor tidigare blev företaget återförsäljare för Kobelco i Skåne.

– Det är jätteroligt att vi fått Kobelco och att vi kan visa maskinerna på mässan, säger vd Anders Göransson.

Kobelcos skandinaviska generalagent Beck Maskin fanns också på plats i form av Björn Elander.

– Vi vill ju växa i Sverige och vi ser Göranssons som en fantastisk partner i Skåne, med rätt kunskaper, de ligger bra till och har en ny fin anläggning, säger han.

Beck Maskin har egna anläggningar i Västra Götaland och Mälardalen, där har man också nått målet på en marknadsandel på 15 procent på när det gäller stora bandgrävare, förklarar Björn Elander.

Ambitionen är att klara den siffran även på andra håll – inte minst i Skåne.

–  Därför frågade vi Göranssons om de kunde tänka sig att sälja Kobelco i Skåne.

Göranssons Maskiner, med bas i Staffanstorp säljer bland annat Kubota, Atlas och Ammanns maskiner och Anders Göransson nappade glatt på Beck Maskins krok.

– Vi har redan världens bästa minigrävare upp till åtta ton i Kubota, nu får vi Kobelco  från åtta ton och uppåt – det blir det perfekta komplementet på grävarsidan, säger han.

Företaget, som för övrigt fyller 15 år i år, har förberett sig noga för uppgiften. Personalen har utbildats och de tre första maskinerna är inhandlade, en trio som dessutom följde med till Entreprenad Live: SK75 på åtta ton, SK140 på 15 ton och SK230 på 25 ton.

Beck Maskin är nöjda med sitt nya skånska upplägg och hoppas åstadkomma liknande arrangemang i andra delar av landet.

–  Det är en jättekarusell att dra igång egna anläggningar, därför ser vi om vi kan hitta andra lösningar – som i Skåne.

Målet är satt på att nå 15-20 procent av den svenska marknaden för större bandgrävaren och enligt Björn Elander är potentialen stor.

– Nu ligger vi på ungefär sju procent men vi ser att vi är starka där vi finns. Kobelco är dessutom ett av världens största grävmaskinsmärken – det är japansk kvalitet hela vägen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125