23948sdkhjf

”Det är en milstolpe för projektet”

Arbetet med en konstgjord halvö i Göta älv går vidare – nu är alla tillstånd på plats.

Enligt ett pressmeddelande har projektet kommit ett steg närmare förverkligande sedan Mark- och Miljödomstolens beslut om miljötillstånd har vunnit laga kraft – därmed ska alla tillstånd som krävs finnas på plats.

– Det är en milstolpe för projektet att miljötillståndet är klart. Domstolen har i många fall gått helt på vår linje vilket ger oss förutsättningar för en bra byggprocess, säger Rune Arnesen, stadsutvecklingschef på Älvstranden Utveckling, i ett pressmeddelande.

Mark- och miljödomstolen har gett tillstånd att bygga ut i Göta älv. Tillståndet är tidsbegränsat till tio år. Det är också villkorat – i villkoren noteras till exempel hur förorenade bottenmassor ska hanteras och de tekniska förutsättningarna för hur pålning och betonggjutning ska gå till.

– Villkoren är som förväntat höga och det ska de vara och de kraven ska vi leva upp till, säger Rune Arnesen.

Nästa steg innebär att Älvstranden Utveckling, tillsammans med externa konsulter, tar fram ett underlag för upphandlingen av en totalentreprenad för utbyggnaden.

Enligt pressmeddelandet är ambitionen  att upphandlingen ska kunna starta i mars 2020.

Byggstart för själva halvön är tänkt till 2021, året därpå ska kvartersbebyggelsen kunna dras igång – tanken är att på och i anslutning till halvön bygga till exempel stadspark, förskola, bostäder, kontor och verksamhetslokaler.

Bakom projektet Masthuggskajen står Göteborgs Stad och ett konsortium bestående av Elof Hansson Fastigheter, Fastighets AB Balder, NCC Property Development, Riksbyggen, Stena Fastigheter Göteborg och Älvstranden Utveckling.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.093