23948sdkhjf

Hon tar sig an klimatkalkylerna

Svevia har inrättat en helt ny tjänst för att komma längre i arbetet med att minska företagets miljöpåverkan.

Ida Bohlin har anställts som livscykelspecialist på Svevia och enligt ett pressmeddelande är den nya befattningen ett led i företagets fortsatta arbete med att minska bolagets miljöpåverkan.

– Jag är mycket glad över att kunna välkomna Ida Bohlin till Svevia och till vår koncernmiljöstab. Hennes gedigna erfarenhet av Livscykelanalys passar väl in i Svevia och den fas bolaget befinner sig i, då allt fler kunder har börjat efterfråga klimatkalkyler i våra uppdrag, säger Anders Lindström, miljöchef i Svevia.

Ida Bohlin ska arbeta med livscykelanalyser, (Life Cycle Assessment) LCA, en metod för att beräkna och bedöma produkter och tjänsters totala miljöpåverkan ur ett livscykelperspektiv.

Hon har en magisterexamen från Umeå universitet med inriktning naturgeografi och Svevia skriver att hennes LCA-erfarenheter är gedigna – hon har bland annat arbetat med olika typer av LCA-projekt, till exempel Trafikverkets klimatkalkylmodell på konsultbolaget Tyréns.

– Det ska bli en rolig utmaning att som LCA-specialist få utveckla Svevias miljöarbete och stötta organisationen i att möta kundernas krav säger Ida Bohlin.

Svevia arbetar också sen tidigare med klimatanpassning av sin produktion och tar nu nästa steg med att kvantifiera förbättringen av både produkter och tjänster på ett standardiserat sätt. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156