23948sdkhjf

Epiroc tar gigantiskt serviceuppdrag

Med ett ordervärde på motsvarande 665 miljoner kronor från ett chilenskt gruvföretag har Epirocs division Mining and Rock Excavation Service tagit hem ett av sina hittills största kontrakt.

Ett sjuårigt serviceavtal som omfattar service av gruvutrustning som används av det statliga gruvbolaget Codelco vid Andina-gruvan nära Chiles huvudstad Santiago innebär ett av de hittills mest omfattande kontrakten för Epirocs serviceverksamhet.

I åtagandet ingår bland annat att säkerställa att det finns servicetekniker på plats för underhåll av utrustning som Epiroc-tillverkade borriggar som Pit Viper 351 och Flexiroc.

Kontraktet inkluderar möjligheten att inom en nära framtid implementera automatiseringsfunktioner för den befintliga maskinflottan, bland annat fjärrstyrning från säkert avstånd, liknande det som Epiroc har tillhandahållit vid andra dagbrott såväl i Chile som i andra länder.

Codelco betraktas som världens största kopparproducent, bland annat tack vare Andina-gruvan som har verksamhet både ovan och under jord och har en kopparreserv som beskrivs som den näst största bland världens alla gruvor.

I och med det omfattande serviceuppdraget utvidgar Epiroc en redan tidigare betydande närvaro i Chile. Så sent som i juni i år meddelade företaget exempelvis att det vunnit en stor utrustningsorder från byggkoncernen Züblin Internationals chilenska bolag för att utvidga den Codelco-ägda El Teniente-gruvan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141