23948sdkhjf

Labelexpo Europe närmar sig med stormsteg

Om en vecka börjar världens största teknikmässa för etiketter.

Om en vecka börjar Labelexpo i Bryssel. Vartannat år samlas världens ledande teknikleverantörer för etikett- och smalbanetryck för att visa sina senaste innovationer och maskinprogram. Det som händer i teknikutveckling på smalbanepressar anammas så småningom också för tryck på pressar med bredare banbredd. Mässan kan därför ses som en blick in i framtiden för förpackningstryck i stort.

Årets Labelexpo firar 40-års jubileum, pågår i dagarna fyra med start nästa tisdag den 24 september till fredag den 27 september, har 600 utställare i nio olika hallar och förväntas locka fler besökare än senast det begav sig 2017 då över 37 000 besökte mässan.

Över 200 av årets utställare är nya och kommer att visa sina senaste innovationer till en internationell publik av köpare från tryckerier, grossister, varumärkesägare och designers. Bland dem märks Canon, vars Océ LabelStream 4000-serien UV-bläckstråleskrivare gör sin utställningsdebut, och Memjet, som avslöjar sin tredje generationens tryckteknologi som har nya tryckbredd och en 4-färgs skrivhuvud med extra lång livslängd. Andra nykomlingar är GMG, Lambda Technology, Shanghai Spande Intelligent Equipment Co. Ltd och Siltech Ltd.

Med hänsyn till storleken på mässan kommer årets Labelexpo Europe 2019 att presentera det största utbudet av tekniker och live-demonstrationer hittills, med ett ökande antal produktlanseringar för de snabbt växande områdena hybridtryck, flexibel förpackning och automatisering. Detta inkluderar: BOBST, som avslöjar en ny flexibel flexopress; och MPS, som lanserar en ny 430 mm-modell av hybrid-pressen EF Symjet.

Ytterligare premiärvisas Domino digital N617i bläckstrålepress, i en bredare modell, 430 mm och Mark Andy avslöjar en ny hybrid- till mellannivå digital hybridpress, som kommer att visas live på mässan med avancerad online-konvertering.

Maskiner för flexibel förpackningsfilm lanseras av utställare som OMET, med sin nya X7. Detta är en flexotryckpress för etiketter och flexibel förpackning med 670 mm banbredd och det senaste i deras XFlex-linje. Lombardi visar Invicta i2-linjen, designad för flexibel förpackning i mittbreddssektorn.

Andra presslanseringar inkluderar Gallus, som avslöjar sin digitala tilltryckssenhet Digital Printbar, utformad specifikt för opak vit som använder bläckstrålebaserad tryckteknologi. Konica Minolta lanserar sin nyligen lanserade AccurioLabel 230, en ny version av sin digitala tonerspress, medan Nilpeter lanserar sin 430 mm breda FA-Line-press med kallfoliering, laminering och deras nya höghastighets semi-roterande stansningsenhet. Grafotronic visar upp sju nya modeller av totalt elva maskiner på utställningen, varav fyra är nya helt modulära digitala efterbehandlingsmaskiner.

Detta var bara ett axplock ur den digra maskin- och teknikfloran på Labelexpo. Andra företag som är på plats är bland annat Xeikon, HP Indigo, Durst, Avery Denison, Kurz, med många fler. Nytt för i år är också fokusområdet Flexibel Packaging Arena.

Packmarknaden besöker mässan under två dagar och rapporterar om nyheter från mässan, såväl här på packnet.se som i den kommande utgåvan nr 5, ute den 31 oktober. Vi ser fram emot att träffa såväl svenska besökare som svenska utställarrepresentanter på mässan.

För mer information besök mässans hemsida: labelexpo-europe.com

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078