23948sdkhjf

K 2019: Tre starka med fokus på cirkulär ekonomi

Borealis, Borouge och Nova Chemicals delar monter, i år under parollen “Building Tomorrow Together”, och många av nyheterna handlar om cirkulär ekonomi. Med hjälp av ny återvinningsteknologi och förbättrade recyklat, vill Borealis göra det möjligt för plastindustrin att bli mer cirkulär.  

På mässan lanseras nya återvinningsteknologin Borcycle och nya rPO-kompound. Materialtillverkaren visar betydande materialförbättringar av befintliga recyklat-serien Purpolen. 

Med återvinningstekniken Borcycle är det möjligt att producera högkvalitativa kompound av återvunna polyolefiner (rPO) som nya Borcycle MF1981SY, en rPO med över 80 procent återvunnet innehåll och 10 procent talk, är avsedd för tillverkning av synliga, svarta komponenter som exempelvis apparatdelar.  

Med Borcycle-tekniken omvandlas polyolefinbaserade avfallsströmmar till återvunnet material som pellets. MF1981SY är den första av flera kommande lanseringar av rPO-lösningar gjorda under paraplyet Borcycle. MF1981SY kommer att finnas tillgänglig för Borealis kunder i Europa.  

Borealis tillkännager även en rad betydande förbättringar av de befintliga återvunna materialen i serien Purpolen. PP Y40 - en återvunnen PP med högre och förbättrad flytförmåga. PE FF - en finfiltrerad (FF) regranulerad PE. Samt PE Y01 – en kvalitet innehållande 100 procent PCR (post-consumer recycled) med lågt smältflöde (MFR); för extrudering av rör eller större flaskor.

Hall 6, Monter A43 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.085