23948sdkhjf

Ny delägare ger nya möjligheter

Husqvarna Group blir ny delägare i Yeti Snow Technology, som utvecklar autonoma snöröjningssystem för flygplatser. Därmed öppnas nya möjligheter för tekniken.

Yeti Snow Technology har utvecklat ett avancerat system för självkörande fordon som används i miljöer där det ställs höga krav på säkerhet, precision och tillförlitlighet.

Hittills har fokus legat på snöröjning på flygplatsers landningsbanor, vilket U&D skrev om i vårens infrastrukturnummer, nr 4. Med Husqvarna Group som ny delägare i joint venture-bolaget öppnas möjligheter för andra användningsområden.

– Vi har utvecklat en teknik för självkörande fordon i de allra tuffaste förhållanden, och det har gett oss stor kunskap inom området. Med Husqvarna som partner öppnas nya dörrar för Yeti Snow Technology att skala upp och i högre grad industrialisera lösningen, säger Hans Peter Havdal, divisionschef på Semcon.

Husqvarna Group är ledande på marknaden inom gräsklippning och med autonoma lösningar skulle flygplatser kunna effektivisera ett tidskrävande underhållsjobb.

– Autonom teknologi har länge varit ett fokusområde för oss på Husqvarna Group. Genom att kombinera vårt kunnande med expertisen och erfarenheten hos vår nya partner Yeti Snow Technology siktar vi på att förbättra flygplatsers underhåll och öka säkerheten, sänka kostnaderna och erbjuda en bättre upplevelse för passagerarna, säger Sascha Menges, President Husqvarna Division.

Husqvarna blir delägare tillsammans med Semcon och Øveraasen. Det tre bolagen blir lika stora delägare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093