23948sdkhjf

Stark tillväxt för Engcon

Krister Blomgren, vd på Engcon Holding, beskriver 2018 som ett för företaget mycket framgångsrikt verksamhetsår. Omskrivet i siffror redovisas en omsättning som ökar med 137 miljoner kronor till 1,2 miljarder kronor och ett resultat som landar på 157 miljoner kronor.

Tiltrotatorn fortsätter sitt segertåg. När den svenska marknaden i princip är mättad sker tillväxten i andra delar av världen. För Engcons del handlar fjolårets uppgång primärt om försäljningsframgångar i bland annat Nederländerna och Frankrike.

Och förväntningarna inför framtiden är fortsatt stora. Bedömningen är att efterfrågan på världsmarknaden fortsätter att öka. Inte minst visade årets Bauma att det svenska konceptet får en allt bredare spridning. Engcons uppskattning är att det i dag finns tiltrotatorer på cirka två procent av världens alla grävmaskiner, vilket ger en enorm marknadspotential. Bland annat lyfts Japan och USA fram som två marknader med stora utmaningar inom bygg- och anläggningsbranschen framför sig de kommande åren. Där ökar kraven på arbetssätt som är både effektivare och säkrare än de traditionella.

Vi är övertygade om att våra tiltrotatorer, automatiska snabbfästen och säkerhetsfästen är svaret på många av deras utmaningar, säger Krister Blomgren.

Hans bedömning är att företaget har 44 procent av den totala tiltrotatormarknaden och står väl rustat inför det ökade behovet.

Vi effektiviserar våra processer och väljer att till stor del återinvestera vår vinst för att bygga ut vår produktion, att öka vår leveranskapacitet och att bli ännu bättre. Vårt positiva resultat underlättar vår fortsätta utveckling, säger Krister Blomgren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094