23948sdkhjf

Småländskt batteriföretag expanderar

Det går bra för det småländska företaget Micropower Group som nu håller på att bygga en ny fabrik för sin produktion av batterimoduler. Fabriken ska bli cirka fem gånger större än den befintliga och ska fram till årsskiftet nyanställa ett 30-tal personer.

Micropower Group grundades 1984 och har sitt säte i Växjö. De har sedan länge erbjudit batteriladdare till traditionella bly-syra-batterier, men har expanderat med åren genom att bli fler bolag inom koncernen och på så sätt breddat både sina arbetsområden och geografiskt. De finns i flera städer i Sverige, men också i olika länder som Finland, Tyskland, Kina och USA.

De jobbar främst med återförsäljare runt om i världen som säljer vidare produkterna till industriföretag som har fordon som lastbilar, bussar, truckar, båtar. De gör även olika typer av batteriladdare och andra energilösningar.

För två år sedan köpte de en andel i ett företag som hade ett litiumjonkoncept, ett företag som är helägt i dag och ingår i koncernen med namnet Micropower Lionova.

Då började vi jobba med litiumjonbatterier och modulära litiumjonbatterier, det var det första modulära konceptet som fanns på den industrimarknaden som vi jobbar med, berättar Rebecca Andersson, marknadsförare Micropower ED Marketing, en del av Micropower Group.

Den delen av koncernens arbetsområden har därefter blivit allt mer eftertraktad på industrimarknaden och det är därför de nu expanderar genom att bygga en helt ny fabrik. Den ska vara på runt 6800 kvadratmeter inklusive en kontorsdel, och kapaciteten kommer att vara batterier motsvarande 1 gigawattimme (GWh) om året. Runt 30 personer ska anställas fram till årsskiftet.

Ungefär hälften av dem har redan anställts. När produktionstakten ökar sedan kommer vi behöva anpassa de andra avdelningarna runt om för att kunna stötta upp med inköp och teknisk support och de delarna, säger Rebecca Andersson.

Fabriken byggs i Växjö i närheten av den befintliga fabriken och den nya väntas stå produktionsklar vid årsskiftet. Kontorsdelen planeras bli klar i april 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064