23948sdkhjf

Norska Kolonial gör som Mathem – samarbetar med Clas Ohlson

Clas Ohlson samarbete med Mathem inleddes 2017. Nu följs det upp med ett liknande samarbete i Norge. Från och med i dag kan norska kunder få sina Clas Ohlson-varor levererade med e-handlaren Kolonials matkassar.

– Vi har goda erfarenheter från vårt samarbete med Mathem i Sverige, där en av tio kundkassar nu innehåller en Clas Ohlson-produkt, och ser fram emot att från och med i dag erbjuda Clas Ohlson-produkter via Kolonials populära e-handelsplattform, skriver Clas Ohlsons vd Lotta Lyrå i delårsrapporten.

Kolonial är Norges största nätbutik för dagligvaror och erbjuder hemleveranser till större delen av landet sju dagar i veckan. Till att börja med kommer 200 av Clas Ohlsons mest populära produkter att finnas tillgängliga för Kolonials kunder, men planen är att utvdiga sortimentet. 

Stine Trygg-Hauger, admiminstrativ direktör för Clas Ohlson i Norge, menar att samarbetet är strategiskt viktigt och hänvisar till att en av tio order hos Mathem innehåller produkter från Clas Ohlson.

– Vi har blivit inspirerade av våra svenska kollegor. Med tanke på att dagligvaror handlas med högre frekvens är det bra siffror. Vi ser att kundernas köpmönster och förväntningar ändrar sig snabbt och för oss är det viktigt att vara relevanta och ha närvaro i de här kanalerna, säger Stine Trygg-Hauger.

Det finns även andra svenskintressen i Kolonial. Kinnevik offentliggjorde sitt intåg i Kolonial i slutet av sommaren 2018. En investering på 300 miljoner norska kronor gav en ägarandel om 15 procent. I april stod det också klart att Kinnevik förbundit sig att investera ytterligare 300 miljoner norska kronor i Kolonial.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08