23948sdkhjf

Metso stänger ner i Ersmark

Industrikoncernen Metso stänger fabrik i Ersmark, norr om Skellefteå. I ett pressmeddelande skriver företaget att man gjort en översyn över tillverkningskapaciteten i EMEA-regionen gällande affärsområde Minerals Consumables.

Vid enheten i Ersmark tillverkar företaget olika typer av gummi- och polymerslitage för kvarnfoder och pumpinfodringar till gruvindustrin bland annat. 

Förhandlingar har påbörjats gällande en eventuell nedläggning av fabriken i Ersmark samt omstruktureringar vid tillverkningsenheten i Trelleborg. Förhandlingen berör cirka 150 personer. Vid fabriken i Ersmark arbetar cirka 200 personer, varav cirka 160 i produktionen 

Anledningen till att företaget planerar att stänga ner verksamheten i Ersmark uppges vara att Metso vill stärka sin konkurrenskraft och lönsamhet 

Beskedet om den planerade nedstängningen lämnades av företagsledningen igår, måndag. Ingen tidsplan för nedläggningen har kommunicerats ut. 

-Vårt mål är att utnyttja den fulla potentialen och de mest effektiva tillverkningsmetoderna och optimera inköpsmöjligheter och logistik. Genom att utveckla våra leveransfunktioner på regional och global nivå svarar vi aktivt på förändringar i konkurrensmiljön samt förbättrar vår flexibilitet när det gäller att tillgodose kundernas behov, säger Sami Takaluoma, vd för affärsområdet Minerals Consumables, i ett pressmeddelande. 

Metso är noterat på Nasdaq Helsingfors i Finland och omsatte cirka 3,2 miljarder euro under 2018. Koncernen sysselsätter över 14 000 personer i mer än 50 länder. 

Källa: Metso, svt.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11