23948sdkhjf

Forsen väljer rutinerad ordförande

Det är en rutinerad samhällsbyggare som tar över ordförandeklubban i projektledningsföretaget Forsen.

Åsa Söderström Winberg är nyvald styrelseordförande i projektledningsföretaget Forsen. Hon har en lång och bred erfarenhet av styrelsearbete och ledande befattningar i samhällsbyggnadssektorn, bland annat som vd i Sweco Theorells och Ballast Väst samt informationschef i NCC Bygg.

Under senare år har hon framför allt varit närvarande i branschen genom ett flertal styrelseuppdrag. Det har bland annat uppmärksammats av Veckans Affärer som tidigare i år placerade henne på fjortonde plats på sin lista över de mäktigaste kvinnliga styrelseproffsen i Sverige. För närvarande är hon ordförande i Delete OY och Scanmast samt ledamot i Vattenfall, Balco Group, Fibo AS, OEM International och Nordic Home Improvement.

Jag ser med spänning fram emot att jobba med Forsen. Bolaget är välskött med duktiga medarbetare och har alla de rätta förutsättningarna för en fortsatt stark tillväxt.

Vid bolagsstämman invaldes samtidigt Torbjörn Torell som tidigare bland annat varit vd i Scandiakonsult, Åke Larson Byggare och Bravida, samt Per Granath och Anders Törnsten från Broviken, Forsens nya majoritetsägare.

Jan Ahlinder och Håkan Undin, Forsens verksamma grundare, kvarstår som styrelseledamöter.

Jag kommer att ha ett mycket gott stöd i vårt långsiktiga strategiarbete. Med fyra nya ledamöter i styrelsen och med Åsa Söderström Winberg vid rodret får jag bästa möjliga förutsättningar att vidareutveckla bolaget, säger Forsens vd Bengt Johansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.407