23948sdkhjf

Dig assist på svensk mark

Swecon har hållit kunderna på halster ett tag, men nu är det dags. – Nu när vi har 3D via Topcon var det läge att köra ut det fullt ut även här.

Umeå. Swecon hade en 600 kvadratmeter stor monter på Load up North i Umeå, flera maskiner kunde dessutom demoköras, och Volvos svenska återförsäljare såg till att de som tog den chansen också fick känna på grävsystemet Dig assist

– Vi har satt det på alla våra demomaskiner – det är det perfekta sättet att visa hur bra det är, kommenterar Fredrik Rigö, ansvarig för Swecons marknadskommunikation.

Grävsystemet har funnits ett tag, framförallt utomlands har 2D-systemet funnit sin marknad.

Swecon valde dock att vänta in 3D-versionen innan de erbjöd systemet i Sverige, och nu har det rullats ut på bred front även i vårt land.

– De svenska kunderna har mycket höga krav på utrustningen, nu när vi har 3D via Topcon var det läge att köra ut det fullt ut även här.

Dig Assist ska göra grävningen enklare, lovar Swecon.

Systemet, som använder sig av positioneringstekniken GNSS, består av en surfplatta i hytten och sensorer på maskinen.

Systemet ska underlätta för den som arbetar med till exempel markplanering, ledningsschakter eller släntning – eller att skapa komplexa, flerdimensionella markprofiler, uppger Swecon och utlovar stor noggrannhet och ökad produktivitet.

Tack vare 3D ska det också gå att till exempel importera konstruktionsprofiler från externa källor, 3D ska också göra det enklare att genomföra komplexa eller större infrastrukturprojekt, hävdar Swecon.

I systemet finns In-Field Design som med GNSS- och RTK-navigeringsteknik. Det uppges leda till centimeternoggrannhet i schaktapplikationer och helt eliminera behovet av mättekniker som sätter ut objekten.

2D-varianten ska hjälpa även mindre erfarna förare att göra rätt. Systemet använder realtidsdata för att tydligt visa föraren när han eller hon grävt rätt. Det ska också öka säkerheten eftersom ingen behöver kontrollera lutningar eller höjder manuellt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111