23948sdkhjf

Nyanställningar i Klaravik

Kraftigt ökat intresse från skogs- och lantbruksnäringarna gör att Klaravik förstärker personalstaben med halvdussinet nya medarbetare.

Sedan starten 2012 har verktyg och entreprenadmaskiner dominerat utbudet från auktionsföretaget Klaravik. Under senare år har dock intresset från skog och lantbruk ökat märkbart. Ett tydligt exempel på utvecklingen är att det under 2017 auktionerades ut 518 traktorer via företagets hemsida. 2018 rörde det sig om 766 traktorer medan årsprognosen för 2019 hamnar på ungefär 1 400.

Vi ser en accelererande trend särskilt inom de här områdena, säger företagets försäljningschef Carita Nero.

En direkt följd av utvecklingen är att Klaravik nu anställer fem nya auktionsmäklare spridda över Sverige – Annika Wängvik (i Borås och Alingsås med omnejd), Sofie Tegelhammar (Örebro), Erik Gustafsson (Uppsala), Lena Liljeström (Blekinge) och Ulf Boström (Hälsingland)

Det ger oss förutsättningar att vara ännu mer relevanta såväl i myllan som i industriområdet och för kunder inom våra olika huvudbranscher: verktyg, maskiner och fordon. I samtliga distrikt har vi haft närvaro, dock inte en dedikerad person. Nu kan vi växla upp vår lokala servicenivå på de här ställena, säger Carita Nero.

Därutöver förstärks affärsområdet som jobbar med konkurser och återtag med Jesper Marklund i Skellefteå samtidigt som Sofia Eriksson, som återvänder efter föräldraledighet, blir HR-ansvarig på huvudkontoret i Karlstad. Inklusive de senaste personaltillskotten sysselsätter företaget nu ungefär 80 medarbetare i Sverige.

I takt med att verksamheten växer vill vi kunna jobba ännu mer strukturerat med våra personalfrågor, äger företagets vd Christian Lenander.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094