23948sdkhjf

Mastec varslar personal

Industrikoncernen Mastec, med anläggningar i Sverige, Polen och Kina, varslar 25 av 75 anställda vid Mastec Componenets i Vaggeryd. 

Vid fabriken arbetar personalen med montering av små och stora och serier.  Verksamheten i Vaggeryd etablerades 2010 då företagsledningen satsade på en helt separat anläggning för att bygga upp en monteringsverksamhet som både kunde serva koncernens egna dotterbolag, men även åta sig externa uppdrag direkt från kund. 

Henrik Carlsson, vd för Masteckoncernen säger till jp.se att anledningen till varslet är en minskad efterfråga, och att orderingången försämrats den senaste tiden.

Varslet berör 20 kollektivanställda och fem tjänstemän. 

Den privatägda koncernen har sex anläggningar och företag i Sverige. Plastema i Söderköping är ett av dessa, vilket bland annat arbetar med formsprutning av plastkomponenter. Koncernen har även verksamhet i Polen och Kina. Totalt har koncernen 350 medarbetare.  

Mats Ahnlund, fackordförande för IF Metall vid Mastec Components Vaggeryd, hoppas att inte så många som 25 ska behöva lämna sina jobb när förhandlingarna nu tar fart.

Källa: jp.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.297