23948sdkhjf

Han tar över som Cramochef i Sverige

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Sedan 12 augusti är Henrik Norrbom vd för Cramos svenska bolag. Redan nu aviserar han ett ökat fokus på digitala lösningar som ska möta kundernas behov nu och i framtiden.

Cramo har i dag mer än 90 depåer och cirka 860 anställda spridda över Sverige. Företaget ingår i en koncern som bildar Europas näst största företag inom uthyrning av maskiner, utrustning och hyresrelaterade tjänster. Verksamheten bedivs i 14 länder genom cirjka 300 depåer och 2 700 medarbetare som omsatte runt 780 miljoner euro under förra året.

Anställningen av Henrik Norrbom kan vara en fingervisning om att företaget står inför en förändringsprocess som innebär ett ökat fokus på digital teknik.

Den nye vd:n kommer närmast från rollen som vd på Teliaägda telekombolaget Skanova. Dessförinnan har han haft befattningar som nätchef och CTO på Telia och innan dess arbetat många år på Eltel Networks i roller så som distriktschef, regionchef, COO och försäljningsdirektör.

– Jag ser verkligen fram emot att få utveckla företaget och branschen ytterligare. Jag hoppas kunna möta och underlätta kundernas vardag genom bästa möjliga produkter och service. Jag vill se ett Cramo som möter kundernas behov med nya digitala lösningar, säger Henrik Norrbom.

Med i bagaget har han också en examen i Business Finance från IHM Business School och tjänstgöring som marinofficer i svenska försvarsmakten.

Parallellt med vd-uppdraget kommer Henrik Norrbom också att fungera som Executive Vice President Skandinavien och som medlem i Cramo Groups koncernledning.

Mer om: Cramo | Henrik Norrbom
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Rototilts jätteinvestering

Volvo investerar i cybersäkerhet

För att styrka skyddet av uppkopplade fordon har Volvo Group Venture Capital investerat i israeliska Upstream Security som specialiserat sig på cybersäkerhet för fordon.

Nedgång för Volvo – men fortsatt starkt i Kina

Årets tredje kvartal innebar en märkbar nedgång för Volvo Construction Equipment med avseende på både försäljning och rörelseresultat.

Ytterligare 135 kan få gå från bruken

"Höghastighetståg kostar 400 miljarder"

Rekordstor betongleverans

Nyhetsbrev

1

Ny metod hittar aggressiva tumörer

Ständig förbättring för offensivt Avant

Det går bra för finska Avant Tecno. Förra året passerades för första gången omsättningen 100 miljoner euro. För att möta den ökade efterfrågan lanserade företaget i våras sin hittills största modell och räknar dessutom med att inom kort kunna öka produktionskapaciteten med 50 procent.

Sverige del i enorm kartläggning av arters dna

Han hittar brister i 3D-metallen

Fredheim firade tung tioåring

Fredheim Maskin fyllde 15 och Oktoberdagarna tio – dubbla jubileer som firades rejält i Norge, där över 50 jättemaskiner visades upp.

Roslagsbanan tidigareläggs

Ännu ett stort kollektivtrafikprojekt i Storstockholm tidigareläggs – den här gången gäller det Roslagsbanans förlängning till T-Centralen.

Bring ersätter vägtransporter med tåg

Autonomi – eget affärsområde för Volvo

Volvo vill öka takten i utvecklingen, kommersialiseringen och försäljningen av autonoma transportlösningar. Och för att nå dit tilldelas nu verksamheten ett helt eget affärsområde.

Limträförsäljning ökar trots dämpad konjunktur

Ny generation från Scania

17 oktober presenterade Scania sin nya generation bussar för stads- och förortstrafik - bussarna som visas på Busworld i Bryssel bjuder på flera nyttiga nyheter.

"Marknadens behov av den här typen av maskiner har ökat"

En nyutvecklad borrigg med dubbla stänger visades i Askersund i går – pinfärska D23x30DR ska stå pall när det ska borras i riktigt hårt svenskt berg, lovar Vermeer Viking.

Iveco och Daf i samma Malmöstall

Nordic Truckcenter köper Ivecos verksamhet i Malmö och blir 1 november såväl auktoriserad återförsäljare som serviceverkstad för Ivecos hela modellprogram – från 3,5-tons transportbilar upp till tunga lastbilar.

MAN Lion’s Coach årets turistbuss

MAN Lion’s Coach har utsetts till Coach of the Year 2020 - det offentliggjordes på Europas största bussmässa, Busworld, i Bryssel.

Ingen överprövning för Hybricon

Sista hoppet för Hybricon angående upphandlingen av elbussar till Skellefteåbuss har grusats - detta sedan Kammarrätten avvisat elbusstillverkarens begäran.

CAB day heldag för skadeverkstäder

Onsdagen den 16 oktober anordnade CAB Group en heldag för skadeverkstäder. Eventet ägde rum i Drivelab centers lokaler i Arlandastad och innehöll ett matigt program med information och mingel.

Ledare: Våga lätta på gasen

Busstorget till Bålsta!

De förstärker Bellmans styrelse

Är vården redo för extrem fetma?

Ökad materialåtervinning vid kraftvärmeverk

Genombrott för vit opak PET

Rosling ger namn åt nytt folkhälsocenter i USA

Tunnelbanan tidigareläggs

”Lysande” sa Svevia

1

Krönika: Den här stan är stor nog för oss båda

Studie: Ökad överlevnad vid obotlig bröstcancer

Clemens till Stockholmsmässan

Bredd och spets lockade nya bossen

Varierade emojis

Växtlighet får plats i nytt bostadsområde

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.161