23948sdkhjf

Veidekke drar ner inom anläggning

Veidekke minskar stabs- och stödsfunktionerna inom anläggningsverksamheten med ungefär 50 personer. Åtgärden är ett led i företagsledningens ambitioner att anpassa organisationen till en vikande marknad.

Vi har inte uppnått tillfredsställande resultat under senare år och tvingas därför att öka intjäningen samtidigt som vi måste skära i kostnaderna. Bland annat har några vägprojekt visat sig vara för stora och riskfyllda, både för oss och för många andra entreprenörer, säger Øivind Larsen, koncernchef i Veidekke Anlegg.

Vi måste minska kostnaderna och anpassa organisationen till dagens krävande marknad. En del anställda kommer att flyttas över till våra anläggningsprojekt och andra till andra delar av företaget. Därigenom hoppas vi att antalet uppsägningar inte ska bli så många.

Redan för ett år sedan stod det klart att det krävdes förändringar för att möta en marknad som blivit allt tuffare. Ett omfattande åtgärdspaket har tagits fram med målet att öka lönsamheten, minska risktagande och kapitalbindande liksom att dra ner på de övergripande koncernkostnaderna. Däri ingår exempelvis att banta de administrativa kostnaderna och minska maskinparken.

En viktig strategisk förändring är att lönsamhet i fortsättningen kommer att få företräde framför tillväxt. Det innebär bland annat att projektportföljen kommer att förändras mot mindre uppdrag som inte är så riskfyllda även om det innebär att omsättningen minskar.

Vår uttalade målsättning är att Veidekke Anlegg ska rekonstrueras för att bli ett effektivt och lönsamt anläggningsföretag. För att nå dit måste vi jobba smartare än tidigare. Det är en krävande process och betyder tyvärr att alla inte kan vara med oss på resan. Vi ska dock göra allt vi kan för att hitta så bra lösningar som det bara går för de som berörs, säger Øivind Larsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156