23948sdkhjf

ABIC uppköpt av Biesterfeld

Biesterfeld Spezialchemie har förvärvat Lindberg & Lund-gruppen, som i sin tur äger ABIC Kemi AB i Norrköping.  

Biesterfeld Spezialchemie är en del av Biesterfeldkoncernen, och en stark global distributör av plast-, gummi- och specialkemikalieprodukter och lösningar. Företaget är representerat i Europa och Latinamerika och erbjuder lösningsorienterad, teknikbaserad expertis och kundanpassade lösningar.  

-Det kommer inte att ske några förändringar i personal eller ledning och vi kommer att fortsätta att vara en helhetsleverantör av kompletta tekniska och kemiska lösningar för den svenska och danska marknaden säger Nicklas Johnson, vd för Abic Kemi AB. 

-Detta förvärv är i linje med vårt mål att ständigt utöka vårt geografiska fotavtryck. Bredden på produkter och tjänster som erbjuds av Lindberg & Lund-gruppen kompletterar vår portfölj av prestandaprodukter, säger Peter Wilkes, vd för Biesterfeld Spezialchemie.  

-Dessutom kommer detta förvärv att ge oss en ökad strategisk närvaro i Europa samt expansion i Skandinavien och Finland, fortsätter Wilkes. 

Steinar Lindberg, huvudägare i Lindberg & Lund-gruppen är nöjd med affären. 

-I ett företag som Biesterfeld har vi hittat en ny ägare och partner som kommer att fortsätta bygga vår verksamhet under lång tid framöver. Båda företagen kan bygga värdefulla synergier tillsammans eftersom vi har nästan identiska affärsmodeller, säger Steinar Lindberg. 

Abic Kemi importerar och distribuerar produkter för sammanfogning och tätning, kompositkonstruktioner, elkraft och elektronik, modeller och prototyper samt smörjmedel och oljor på den svenska och danska marknaden.  

Källa: ABIC Kemi

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094