23948sdkhjf

Brand i bränslelager

Det gick hett till hos Jämtkraft i Östersund i helgen. Räddningstjänsten från Östersund och Brunflo tvingades rycka in med gräv- och lastmaskiner för att få stopp på en brand som uppstått i ett bränslelager med flis och bark.

Det var vid ett-tiden på söndagen som branden utbröt i en bränslehög vid Jämtkrafts kraftvärmeverk och riskerade att spridas vidare till kringliggande högar på grund av vinden.

Det händer ibland att det brinner i bränslehögarna men ofta klarar vi av att släcka själva. Den här gången blev det tyvärr en större brand så vi fick kalla in räddningstjänst, säger företagets bränslechef Jonas Vestun.

Redan vid fyratiden på eftermiddagen kunde dock de tolv personer på plats från räddningstjänsten beskriva elden som kontrollerad och läget som stabilt.

Därefter har personal eftersläckt och brandbevakat området parallellt med att gräv- och lastmaskiner grävt ur den del av lagret som eldhärjats.

Vi har resurser här inne på området med vattenposter om det skulle behövas. Det här är så klart jättetråkigt, men vi är glada att ingen person har kommit till skada och det är inte heller så stora ekonomiska värden som brunnit upp, säger Jonas Vestun.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094