23948sdkhjf

Volvo dukar upp i Umeå

| Av Ulrika Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Kompakta grävare, flera nya hjullastare och en snävsvängd asfaltläggare utlovas när Swecon ställer ut på Load up North.

Swecon är en sällsynt gäst på svenska mässor numera, men företaget har inte varit nödbett när det vankas mässa norrut. Volvos svenska återförsäljare är en trogen gäst på Load up North och finns på plats även i år, när mässan för första gången arrangeras i Umeå

Läs också: Swecon noterar rekordstor vinst

Företaget dukar upp en 600 kvadratmeter stor monter och erbjuder också testkörning på ett intilliggande demoområde.

I montern ska det bland annat finnas en hel del kompakta nyheter – till exempel den sex ton tunga bandgrävaren Volvo EC60E och en uppdaterad Volvo ECR88D Pro, med helt ny hydraulik.

En del större maskiner får också följa med till björkarnas stad, till exempel hjulgrävarna Volvo EWR150E och EWR170E, och bandgrävarna EC220E och ECR355E.

Swecon tar också med sig en kompakt hjulburen asfaltläggare: Volvo P2870D ABG har en vändradie på två meter och kan köras i upp till 16 kilometer i timmen, noterar Swecon.

Läs också: Load up laddar redan

Företaget tar också med sig ett gäng hjullastare. I fjol  lanserades en del nya hjullastare i mellansegmentet, Volvo L60H-L90H och flera nya maskiner ska visas upp i Umeå, till exempel Volvo L60H Light Duty, L60H med VBG-drag och L90H med Excicontrol, som ska underlätta redskapsstyrningen.

Andra Volvonyheter i montern är en helt ny serie planeringsskopor till de kompakta hjullastarna med start under hösten 2019.

Volvos digitala system, som till exempel grävsystemet Dig Assist och kundsystemet MySwecon ska också presenteras på mässan.

Mer om: Load up North | Swecon
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Corona: JEC med flera event flyttas fram

Viruskaos i resebranschen

1

KTH-forskare: ”Nya stambanor ett måste”

Vill bli Sveriges första engångsfria stadskärna

Engångsförpackningar kan vara bekväma men slutresultatet blir stora mängder avfall och nedskräpning.

Nu startar omröstningen

Nu startar den omröstning där Leveranstidningen Entreprenads läsare utser Sveriges snyggaste entreprenadmaskin. Lägg din röst och medverka till att ”rätt” maskin får ta emot hedersbetygelsen på Solvalla 4 juni.

Nya gripare ska passa nästan alla

Nyhetsbrev

”Fancluben är stor”

Publiken jublar när Grus Schakt river is på buckliga vintervägar – det rasslar bra i både stora och små öron när två hjullastare, ett tungblad och en multiskopa röjer loss på smågatorna.

Designa och beställ online

Höjdartrick av Volvo

Fyra lastbilar staplade på varandra, och en vd på toppen – Volvo Lastvagnar går på höjden i sin senaste lanseringsfilm.

Toppen och botten i Kollektivtrafiksverige

Kollektivtrafiken men marknadsandelarna skiljer sig rejält åt mellan regionerna – men hög marknadsandel hänger inte alls ihop med kundnöjdhet, det visar Svensk Kollektivtrafiks Kollektivtrafikbarometern 2019.

Masstransport på hög nivå

Norra Europas mest moderna och effektiva återvinningsanläggning. Så beskriver DA Mattsson sin etablering i Upplands Väsby där det senaste tillskottet är en högeffektiv norsk bandtransportör som förflyttar valda fraktioner från tvättanläggningen till ett lika flexibelt som omfångsrikt höglager.

Hopp om elektrifierad järnväg i Västerbotten

Corona: Italiens maskinindustri känner oro

”Orimliga krav på yrkeslärare”

SAS startar lågprisbolag

Mobil HVO-mack gillas av byggare

Den mobila HVO-macken i framväxande Ebbepark i Linköping har tagits emot väl av byggentreprenörerna på området. Under de första sex månaderna tankades 27 671 liter fossilfri HVO-diesel, vilket kan liknas vid 15 svenskars klimatpåverkan under ett år.

1

Varsel vid Lundins

Vägarnas syndabockar

Bättre och billigare kollektivtrafik

Med rätt styrmedel kan kollektivtrafiken bli både bättre, attraktivare och billigare. Det säger Torbjörn Eriksson, Urbanet Analys. På Kollektivtrafikdagen i Solna 13 maj berättar han om hur det ska gå till.

Skanska tar över vindkraftentreprenad

Öppet brev: Nysäter vindkraftspark – ett sorgligt exempel

Ett flertal maskinentreprenörer riskerar att tillsammans förlora mångmiljonbelopp sedan byggandet av Nysäter vindkraftspark, norr om Sundsvall, gått i stå. I ett öppet brev kräver nu branschorganisationen Maskinentreprenörerna att de internationella storföretag som äger vindkraftsparken ska säkerställa att entreprenörerna ersätts fullt ut.

Industrijobb för BDX i Örnsköldsvik

Extrastämma för Hybricon

Kunskapsbrister leder till onödiga dödsfall

Bristande kunskaper, medveten försummelse eller fel på utrustning och maskiner är några faktorer som Arbetsmiljöverket lyfter fram som tänkbara orsaker till dödsfall på de svenska arbetsplatserna.

Elflygspremiär i höst

Örebro vill beveka Trafikverket

Bostadsrätter i Bredäng

Hydroscand satsar i söder

Nytt kvarter i Barkarbystaden

Träigt avtal för Peab

Det går bra för LKAB - Dubblar utdelning till staten

Nobelt bygge på Stadsgårdskajen

Ingen spårväg i Lund förrän till nästa jul

Akuta åtgärder på E4-bro

Cykelsatsning i Malmö

Låg födelsevikt kan ge sämre kondition

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.328