23948sdkhjf

Volvo dukar upp i Umeå

| Av Ulrika Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Kompakta grävare, flera nya hjullastare och en snävsvängd asfaltläggare utlovas när Swecon ställer ut på Load up North.

Swecon är en sällsynt gäst på svenska mässor numera, men företaget har inte varit nödbett när det vankas mässa norrut. Volvos svenska återförsäljare är en trogen gäst på Load up North och finns på plats även i år, när mässan för första gången arrangeras i Umeå

Läs också: Nästa Load up går i Boden

Företaget dukar upp en 600 kvadratmeter stor monter och erbjuder också testkörning på ett intilliggande demoområde.

I montern ska det bland annat finnas en hel del kompakta nyheter – till exempel den sex ton tunga bandgrävaren Volvo EC60E och en uppdaterad Volvo ECR88D Pro, med helt ny hydraulik.

En del större maskiner får också följa med till björkarnas stad, till exempel hjulgrävarna Volvo EWR150E och EWR170E, och bandgrävarna EC220E och ECR355E.

Swecon tar också med sig en kompakt hjulburen asfaltläggare: Volvo P2870D ABG har en vändradie på två meter och kan köras i upp till 16 kilometer i timmen, noterar Swecon.

Läs också: Rätt utbildning Jessicas biljett till yrkeslivet

Företaget tar också med sig ett gäng hjullastare. I fjol  lanserades en del nya hjullastare i mellansegmentet, Volvo L60H-L90H och flera nya maskiner ska visas upp i Umeå, till exempel Volvo L60H Light Duty, L60H med VBG-drag och L90H med Excicontrol, som ska underlätta redskapsstyrningen.

Andra Volvonyheter i montern är en helt ny serie planeringsskopor till de kompakta hjullastarna med start under hösten 2019.

Volvos digitala system, som till exempel grävsystemet Dig Assist och kundsystemet MySwecon ska också presenteras på mässan.

Läs mer om: Load up North | Swecon
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Renta ökar certifieringstakten

Under de senaste två åren har Renta certifierat 15 depåer enligt ISO 9001 och ISO 14001. Ambitionen är att återstående depåer ska ha gått igenom certifieringsprocesserna innan årets slut.

Optimism i Cat trots stort tapp

Årets andra kvartal blev tufft för Caterpillar som redovisar en omsättning som minskade med 31 procent och ett rörelseresultat som minskade med 65 procent jämfört med samma period förra året.

Bra start i Sverige för teleskopkran

1 september förra året tog Scantruck över generalagenturen i Sverige för Sennebogens teleskopkranar. Först ut bland dessa kranar i Sverige är 613E, med 16 tons lyftkapacitet, som används vid byggandet av Veddestabron nära Stockholm.

Tysk plast- och gummimaskinindustri störtdyker

Mer hemmafix i coronatider

Byggmaterialhandeln har haft goda tider under årets sex första månader. I synnerhet har det coronapräglade andra kvartalet visat en kraftig försäljningsökning.

Bristande beredskap inför översvämningar

Europa har drabbats av ett flertal omfattande översvämningar de senaste 30 åren. Nu har forskare vid 42 europeiska universitet tillsammans slagit fast att perioden faktiskt är exceptionell, även vid en jämförelse som sträcker sig 500 år bakåt i tiden.

Nyhetsbrev

Nya ägare för tunga lyft

Nolato gör viktigt förvärv

Litet stödbehov i byggbranschen

Med drygt tre veckor kvar att söka omställningsstöd har 9 335 företag beviljats stöd om totalt drygt 663 miljoner kronor. För byggbranschen tycks dock stödbehovet vara begränsat. Knappt åtta miljoner kronor har beviljats fördelade på 226 företag.

Nolato gör förvärv inom medicinteknik

Sandvik på amerikansk offensiv

För att stärka sin sälj- och serviceplattform för en växande nordamerikansk kundbas förvärvar Sandvik sin distributör av Rammer-produkter i USA – Allied Construction,

Kina – en ljuspunkt på Volvos himmel

Med ett undantag har det i år varit kraftiga nedgångar på Volvo CE:s viktigaste marknader. Undantaget är Kina som är den främsta orsaken till att företagets nettoomsättning ”bara” minskade med 15 procent till 22,9 miljarder kronor under årets andra kvartal.

Svensktillverkat tillbehör som bryts ner med tiden

Tufft för företagare, men färre konkurser

757 byggrelaterade företag gick i konkurs under årets sju första månader, enligt färsk statistik från UC. Med det ligger byggindustrin fortfarande i topp antalsmässigt. Jämfört med samma period förra året stannade dock ökningen på fem procent.

Kryssarstopp i Norge

Efter coronadrabbade kryssaren på Hurtigruten – nu har Norge satt stopp för alla kryssningsfartyg med fler än 100 personer ombord.

Ball i täten för vindkraftsel

Nytt förpackningsföretag på nätet

Nytt förpackningsföretag satsar enbart på e-handel. Pacsome lanserar webbtjänst på fem marknader.

PolyOne+Clariant Masterbatch=Avient

Drabbades värst av coronakrien

Peab asfalterar i norr

Peab Asfalt har räknat hem ett par fleråriga beläggningsjobb i norra Sverige – uppdrag som beskrivs som strategiskt viktiga för företaget i regionen.

1

Nu börjar bygget av världens största fusionsreaktor

Rolling Optics i avtal med kinesiska YUTO

Svenskt projekt vill skeppa plastfabrik till Etiopien

Premiär för livstreamad gala

The 2020 Carton E-vent & Awards kommer att vara öppen för alla.

Ny VD

Ny hos Eneroth

5 000 bort från Scania

Transportstyrelsen polisanmäler trafikskola

Tredje gången för BDX

Mångfacetterat uppdrag för NCC

Malmö har fått ett liftcenter

Svag juni för bussarna

Halvvarmt uppdrag i norr

APak & Volvo Cars utökar samarbetet

En mil bergtunnel – men var ska den dras?

Trafikverket tar ett helhetsgrepp om de nya stambanorna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.157