23948sdkhjf

Volvo dukar upp i Umeå

| Av Ulrika Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Kompakta grävare, flera nya hjullastare och en snävsvängd asfaltläggare utlovas när Swecon ställer ut på Load up North.

Swecon är en sällsynt gäst på svenska mässor numera, men företaget har inte varit nödbett när det vankas mässa norrut. Volvos svenska återförsäljare är en trogen gäst på Load up North och finns på plats även i år, när mässan för första gången arrangeras i Umeå

Läs också: Kompakt nyhet med svensk touch

Företaget dukar upp en 600 kvadratmeter stor monter och erbjuder också testkörning på ett intilliggande demoområde.

I montern ska det bland annat finnas en hel del kompakta nyheter – till exempel den sex ton tunga bandgrävaren Volvo EC60E och en uppdaterad Volvo ECR88D Pro, med helt ny hydraulik.

En del större maskiner får också följa med till björkarnas stad, till exempel hjulgrävarna Volvo EWR150E och EWR170E, och bandgrävarna EC220E och ECR355E.

Swecon tar också med sig en kompakt hjulburen asfaltläggare: Volvo P2870D ABG har en vändradie på två meter och kan köras i upp till 16 kilometer i timmen, noterar Swecon.

Läs också: Nya Tatran lastar mer

Företaget tar också med sig ett gäng hjullastare. I fjol  lanserades en del nya hjullastare i mellansegmentet, Volvo L60H-L90H och flera nya maskiner ska visas upp i Umeå, till exempel Volvo L60H Light Duty, L60H med VBG-drag och L90H med Excicontrol, som ska underlätta redskapsstyrningen.

Andra Volvonyheter i montern är en helt ny serie planeringsskopor till de kompakta hjullastarna med start under hösten 2019.

Volvos digitala system, som till exempel grävsystemet Dig Assist och kundsystemet MySwecon ska också presenteras på mässan.

Mer om: Load up North | Swecon
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Studenter reser klimatsmart

Framtidens resenärer, studenterna, reser mer klimatsmart än svensken i allmänhet – och överraskar när det gäller favoritkändis att helst resa tillsammans med.

Plus

Gunnar Schön: "Nyfiken på fler företagsköp"

Sommarens skräll i bussbranschen är utan jämförelse att Transdev tar över A Björks AB - Konkurrensverket gav grönt ljus till affären som parterna formellt avslutade den 3 september och enligt vd Gunnar Schön kan det mycket väl bli fler företagsköp framöver.

Flaskan som tar mindre plats

Valmet biosatsar i Sundsvall

Svenskt batteripaketprojekt tar fart

Klart med ny vd i Maserfrakt

Nyhetsbrev

Succé för nystartad landskapsutbildning

En nystartad utbildning för landskapsingenjörer vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i Uppsala har blivit en jättesuccé. De 35 utbildningsplatserna fylldes snabbt med ytterligare 60 sökande på reservplats.

Bruket prisas för fabriksunderhåll med 5G-teknik

Var sjunde skadar sig

Praktikant dog efter arbetsolycka

CBD - rättsutveckling och förutsättningar för industrin

Reglerna kring CBD-produkter är snåriga och det gäller för industrins aktörer att noga följa utvecklingen för att hålla sig uppdaterade kring gällande rätt, skriver Advokatbyrån Calissendorff Swarting.

Plus

Han vill ge pengar till företagen

För den som vill automatisera sin verksamhet är nu rätt tid, för det finns pengar att söka. Vi har besökt konferensen Robotbaserad Automation på Elmia och lyssnat på föredrag om Robotlyftet.

Plus

Nedslag på robotkonferensen

CTEK invigde nya lokaler

Svenska företaget CTEK har invigt sina nya lokaler i Norrköping. Den nya anläggningen investerades till följd av att man förvärvade Chargestorm i fjol.

Allt fler efterlysta maskiner

Natten till i dag stals tre Weidemannlastare i Kungälv, enligt Larmtjänst. Det följer tyvärr en tydligt negativ trend som pekar på att maskinstölderna blir allt fler.

Vädret får skulden för höjdavvikelser

Åtskilliga maskinentreprenörer har haft problem med höjdavvikelser vid GNSS-positionering under den gångna sommaren. Problem har konstaterats med såväl Swepos Nätverks-RTK-tjänst som nätverks-RTK generellt. Det är vädrets fel konstaterar nu Lantmäteriet.

Så tycker branschen om höstbudgeten

Den 18 september släppte regeringen sin ändringsbudget för hösten. En del av punkterna kommer påverka fordonsbranschen och det finns blandade åsikter om dessa punkter bland branschens organisationer.

Stor UH-affär avtalad

Nyligen avslutades en stor upphandling inom området förebyggande underhåll och tillståndskontroll.

Kartläggning visar styrkeområden inom miljöteknikexport

Quinoa-innovatör köps av sminkbolag i USA

Smidig sopskopa med sidoborste

Svevia hoppas på eldrivna sopmaskiner

Svevia har stora förhoppningar men tar det säkra före det osäkra när Sveriges första eldrivna sopsugmaskin ska testas. – Vi kör så hårt vi kan så får vi se vad den klarar av.

Skånsk sug i hårt stål

Rivstart för elektrisk gruvutrustning

Epiroc har fått något av en rivstart för sin nya generation batterielektrisk gruvutrustning. Mindre än ett år efter lanseringen har bolaget vunnit order från bland annat Finland, Australien och Kanada.

1

Missnöjd med budgeten

NCC bygger i Sundsvall

Bästa inkubatorn finns i Umeå

Välförsedd vindkraftpark

Utredning om skatt på engångsartiklar

Eson Pac säljer i Schweiz

Nordlind till Skansen

Sportkläder av återvunnen havsplast vinner pris

Tre bolag blir ett

Intensivt driftuppdrag i södra Stockholm

Stänger övertecknad emission

Dahlsten tar över Transportföretagen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.115