23948sdkhjf

Bussdepåer får realtidspositionering

H&D Wireless AB har installerat realtidspositioneringslösningen GEPS for Yard Management på två av buss- och transportbolaget Keolis depåer.

Systemet är installerat på både Hornsberg och Bromma depåer. GEPS for Yard management kommer att användas för att effektivisera depåernas flöde och underlätta planering av underhåll och reparation, samt spara arbetstid åt personalen.

Efter systemering, utveckling, installation, konfiguration, optimering, tillägg av WiFi/Internet-access och systemtest, samt fälttest av H&D Wireless, så har nu Keolis signerat leveransgodkännandet vilket innebär att den kommersiella molntjänsten startar.

Avtalet för Hornsbergsdepån är på två år och motsvarar ett kontraktsvärde om 1,2 miljoner kronor. I det ingångna avtalet har Keolis utställt en avsiktsförklaring att utöka kontraktet till alla fem depåer i Stockholmsområdet efter utvärdering.

- Vi har stora förväntningar på H&D Wireless lösning och personalen på Hornsbergs depå kan redan se klara förbättringar i sina processer. Systemet visualiserar och effektiviserar hanteringen av hur vi hittar bussar på depån, vilket är en uppgift som hittills har hanteras helt manuellt med mycket merarbete och risk för fördröjningar och missförstånd, säger Jan Kilström, vd på Keolis Sverige AB.

H&D Wireless är en svensk leverantör av teknologi och tjänster inom Internet of Things och Realtidspositionering (RTLS+GPS), med molnplattformarna Griffin samt GEPS.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078