23948sdkhjf

300 000 skäl att fira i Norge

Hitachis kompakta grävmaskiner har fått ett rejält fotfäste i Norge. Därför är det föga förvånande att den 300 000:e kompakta grävmaskin som lämnat produktionsanläggningen i Japan hamnat hos en norsk kund.

För Brødrene Gudbrandsen, baserat i Lena, adminstrativt centrum i Østre Toten norr om Oslo, har Hitachi varit en återkommande leverantör ända sedan den första EX200 förvärvades 1987. Med 49 anställda åtar sig företaget allehanda skiftande entreprenaduppdrag för såväl privata som offentliga kunder.

Nyligen blev det extra festligt när det senaste tillskottet i företagets maskinpark levererades. Den nya ZX85US-6 var nämligen den 300 000:e kompakta grävmaskin som lämnade företagets japanska fabrik, något som inte minst uppmärksammades av tillverkaren och den norska generalagenten Nasta.

Norge är förmodligen det land där det sålts flest exemplar av ZX85. De senaste 20 åren har vi levererat ungefär 2 000 nya åttatonsgrävare från Hitachi till våra kunder. Därför känns det extra högtidligt för oss att vi fått chansen att leverera jubileumsmaskinen till en av våra trogna kunder, säger Tom Johansen, vd för Nasta.

Brødrene Gudbrandsens vd Nils Olav Gudbrandsen är väl så glad över leveransen och vet redan hur maskinen kommer att användas.

Vi kan inte förlora tid på att maskinerna står still och Hitachi och Nasta är ett tryggt val för oss här i Toten. Det här är vår tredje ZX85 och den kommer att användas för markarbeten och dräneringsuppdrag, säger Nils Olav Gudbrandsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.348