23948sdkhjf

Thomas Concrete Group shoppar i Tyskland

Koncernen har köpt en tysk sand- och grustäkt.

Thomas Concrete Group satsar vidare i Tyskland. Den familjeägda svenska koncernen berättar i ett pressmeddelandet att man  förvärvat en sand- och grustäktverksamhet i Vierhusen, i regionen Schleswig-Holstein.

Thomas Beton GmbH har i dag 26 betongfabriker i norra Tyskland och förvärvet är ett sätt att säkra företagets tillgåg av råaterial  – enligt Thomas Concrete Group är det viktigt med en lågsiktig lokal försörjning av råaterial.

Materialet från täkten ska kunna användas för produktion av fabriksbetong, prefabricerad betong, asfalt, järnvägsbyggen, deponier och vägarbeten.

Enligt pressmeddelandet är verksamheten i Vierhusen, med en produktionskapacitet av 450 ton per timme, Thomas Concrete Groups andra råaterialenhet i Tyskland.

Den första är anläggningen i närheten av Schwerin, Mecklenburg-West Pomerania.

– Tyskland är en mycket viktig marknad för Thomas Concrete Group. Vi har successivt utvecklat och expanderat vå tyska affär, alltsedan våt inträde påarknaden 1965. Med denna andra sand- och grustäktverksamhet kan vi nu erbjuda våa kunder ännu bättre produkter och tjänster, samt regionalt tillhandahåla ballast med hög kvalitet, säger Hans Karlander, koncernchef och vd för Thomas Concrete Group AB, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093