23948sdkhjf

Transdev satsar på Bussförar-SM

Finalen i Bussförar-SM närmar sig, 9 september körs den på Gillingebanan norr om Stockholm – Transdev är en av tävlingens partners i år liksom tidigare år.

Vad har fått just Transdev att bli en av Bussförar-SM:s partners?

– Vi tycker Bussförar-SM är ett bra initiativ som uppmärksammar bussföraryrket och visar vad som krävs för att vara en bra bussförare, säger Eva Tiséus, marknads- och kommunikationsdirektör på Transdev Sverige. Hon fortsätter:

– Bussföraryrket har en ytterst viktig samhällsfunktion. Samtidigt ser vi nu att det kommer att bli en stor brist på bussförare inom de kommande åren, det gör det extra angeläget att uppmärksamma yrket och locka fler till det. Det är nödvändigt om vi ska klara kollektivtrafiken framöver. Där spelar Bussföra-SM en viktig roll.

Om man räknar med förvärvet i sommar, hur många deltagare har ni då med i tävlingen?

– Ja, men först får vi ju avvakta att affären blir godkänd av konkurrensmyndigheterna. Två förare har vi i alla fall med och som jag sa, det viktigaste med Bussförar-SM är att synliggöra och höja statusen för yrket. Och det gör Bussförar-SM, där får yrket uppmärksamhet och förhoppningsvis kan fler lockas att bli bussförare, för det behövs verkligen många fler mycket snart.

Det finns gott hopp om att Bussförar-SM ska få fler att söka sig till bussföraryrket genom den satsning som Arbetsförmedlingen gör på plats när tävlingen genomförs. Där kommer intresserade att informeras om bussföraryrket och samtidigt få chansen att följa tävlingen på Gillingebanan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095