23948sdkhjf

Papperssugrör på dryckeskartonger

Tetra Pak lanserar som första leverantör av dryckeskartonger papperssugrör i Europa. Tester genomförs just nu tillsammans med ett antal kunder.

Adolfo Orive, VD och koncernchef, Tetra Pak säger;

– Vi är väldigt nöjda med att ha utvecklat ett papperssugrör som är fullt funktionellt och uppfyller alla internationellt erkända livsmedelssäkerhetsstandarder. Detta är ett viktigt steg i vår vision att leverera en förpackning som är helt och hållet tillverkad av växtbaserade förpackningsmaterial, vilket bidrar till en cirkulär ekonomi med lågt koldioxidutsläpp.

Tetra Pak har också för avsikt att dela sina innovationer om utveckling av papperssugrör för att stödja industriellt samarbete om alternativen till plastsugrör för dryckeskartonger.

– Vi har beslutat att inte ansöka om patentskydd på de många tekniska förbättringar vi har gjort på utrustningen och materialen, utan istället göra våra förbättringar allmänt tillgängliga. För att branschen ska uppnå sitt gemensamma mål att driva mot en cirkulär ekonomi med låga koldioxidutsläpp måste hela leveransbasen för papperssugrör expandera och växa snabbt. Vi inbjuder alla leverantörer och kunder att använda vår kunskap och gå samman med oss för att öka produktionen så snabbt som möjligt, säger Adolfo Orive.

Papperssugrören som är gjorda av FSC-certifierat papper kommer initialt att finns tillgängligt för små dryckeskartonger vanligtvis använda för drycker till barn; Tetra Brik Aseptic 200 Base och Tetra Brik Aseptic 200 Base Crystal.

Tetra Pak meddelar att man också tillsammans med partner tittar på alternativ till papperssugrör för att utveckla biologiskt nedbrytbara sugrör av t ex polyhydroxialkanoat (PHA), en växtbaserad polymer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128