23948sdkhjf

Mobilkranar byter ägare i Stockholm

12 augusti övertar Kynningsrud Nordic Crane AB Stockholmsbaserade WBM Hyrkranar. Köpet omfattar namn, verksamhet, anställda, mobilkranar, utrustning och egendom.

Krandivisionen i Kynningsrudkoncernen stärker sin ställning på den skandinaviska mobilkransmarknaden. Det sker genom genom förvärvet av WBM Hyrkranar med 19 anställda och 14 mobilkranar med kapacitet från 30 till 300 ton fördelade på två depåer i Stockholmsområdet, i Norsborg i söder och i Bro i norr.

Säljare är Peabägda Lambertsson och enligt köparen erbjuds samtliga anställda fortsatt anställning i Kynningsrud Nordic Crane.

Tanken är att driva verksamheten vidare som en egen avdelning under namnet Kynningsrud WBM.

Den svenska delen av Kynningsrud Nordic Crane har huvudkontor i Göteborg med avdelningar i Värmland, Bohuslän och Halland, men ambitionen är att växa på strategiska platser i Sverige.

Vi ser fram emot att utveckla Kynningsrud WBM som ett fullservice mobilkranbolag i Stockholmsregionen med uthyrning och projektbaserad verksamhet, säger företagets vd Morten Heli-Hansen.

Kynningsrud bildades 1946 i efterkrigstidens Norge då byggmästare Bjarne Kynningsrud lade grunden till den verksamhet som i dag omfattar affärsområdena Prefab, Fundamentering, Fastighet och Kran.

Kranavdelningen har stadigt vuxit sedan 70-talet med fokus på främst västra Sverige och de östra delarna av Norge. Resultatet är i dag en av Skandinaviens ledande totalleverantör av lyft och transport av tunga konstruktioner, vilket genomförs med en maskinpark som omfattar cirka 300 mobilkranar och kranbilar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11