23948sdkhjf

Sju förvärv på två år för snabbväxande byggare

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Förvärvet av Västeråsbaserade Salboheds Bygg & Anläggningstjänst innebär att den anläggningsverksamhet som Triton samlat i Eleda Group nu omsätter cirka tre miljarder kronor efter sju förvärv på två år.

Eleda Group, som ägs av private equitybolaget Triton, fortsätter sin expansion i Sverige. Resan började för två år sedan genom förvärvet av Akeab med verksamhet i södra och västra Sverige. Därefter har ytterligare förvärv stärkt gruppen avsevärt i främst de västra delarna av Sverige.

Läs mer här.

Nu är det dags att även etablera Västerås med omnejd på Eleda Groups karta. Det görs genom förvärvet av samtliga aktier i Salboheds Bygg & Anläggningstjänst, ett företag som utför traditionella anläggningsarbeten i och kring Västerås.

Enligt Johan Halvardsson, koncernchef på Eleda Group, är det förvärvade företaget inte minst starkt inom det växande specialområdet för anläggningsarbeten för stora logistikfastigheter och datacenter. Detta kompletteras bland annat med mer repetitiva, mindre uppdrag för såväl privata som offentliga beställare, bland dem Västerås stad.

Affären inkluderar även ett nystartat mätteknikbolag samt ett nyligen förvärvat sprängtjänstbolag. Genom en stark, men kontrollerad tillväxt och effektiva entreprenader har bolaget lyckats generera en för branschen mycket hög lönsamhet över tid, säger Johan Halvardsson.

Verksamheten, har sedan starten 2005 vuxit till att omsätta cirka 400 miljoner kronor på årsbasis med ett 50-tal medarbetare och egen maskinpark. En stark lokal marknadsposition innebär även ett nära samarbete med andra företag i regionen. Bland annat sysselsätts, enligt företaget, cirka 30 underentreprenörer.

Under de senaste åren har vår verksamhet utvecklats mycket positivt, både i termer av omsättning och resultat, samtidigt som vårt tjänsteutbud förädlats. Att bli en del av expansiva Eleda Group samt vara med och stärka koncernens geografiska erbjudande ytterligare bedömer vi ha en betydande potential för såväl vårt bolag som koncernen i stort, säger Dennis Peters, vd för Salboheds Bygg & Anläggningstjänst.

Han fortsätter i sin tidigare roll som vd, men går också in som delägare i Eleda Group tillsammans med ytterligare två tidigare delägare i Salbohed, Peter Johansson och Tom Andersson.

Tanken är att företaget nu får rollen som koncernens fjärde regionbolag vid sidan om Akeab, Kewab samt Mark & Energibyggarna.

Salboheds Bygg & Anläggningstjänst kommer att ge oss en stark och strategisk position i Mälardalen samt bidra till att öka vår tillväxttakt och intjäningsnivå, säger Johan Halvardsson.

Mer om: Eleda Group | Triton
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Globalt prepress nätverk växer

Lambertsson fortsätter fossilfri satsning

Det började för bortåt 40 år sedan med utrustning för packning och betongbearbetning. Efter hand har maskinerna blivit större och fossilfri drift allt mer betydelsefull. Men rentalföretaget Lambertsson har förblivit en säker kund hos Wacker Neuson.

”Det är viktigt att fortsätta arbetet”

Trots att ”vissa delar sticker ut kostnadsmässigt” strävar Trafikverket vidare med Ostlänken. Förhoppningen är att kunna kapa kostnader genom att bygga från rätt håll.

Tank för tio timmars oavbrutet läggande

Volvos nya hjulburna asfaltläggare utlovas komma lika väl till pass i ett litet bostadsområde som på ett stort landsvägsprojekt.

Världsunik Catgrävare banar väg i Sverige

Vid byggandet av en skogsväg, strax väster om Örnsköldsvik, används en väldigt speciell Cat-grävare – förmodligen ensam i sitt slag i världen. Ett specialbyggt schaktblad kombinerat med tiltrotator, snabbfäste och styrsystem ger maskinen helt nya kvaliteter.

Kompetensförsörjning på Busstorget

Nyhetsbrev

Mycket rabalder efter Skånes Jojo-stopp

15 december sa Skånetrafiken hejdå till Jojo och införde nytt biljettsystem – det blev ramaskri och nu svarar de ansvariga på kritiken.

Wallenskog på Kollektivtrafikdagen

SKR:s Annika Wallenskog greppar regionernas och kommunernas allt sämre ekonomi på Kollektivtrafikdagen 2020 – konferensen genomförs 13 maj i Solna.

Världspremiär för "smart" borrigg i Aitik

I dagarna driftsätts de första i en helt ny generation borriggar i Aitik. Beställare är Norrbottens Bergteknik som förstärker sin maskinpark med fyra automationsklara Smart Roc D65 från Epiroc.

Sluten cirkel på PACK@lunch

Stockholm på väg mot nytt kryssningsrekord

Allt fler och allt större kryssningsfartyg angör Stockholms hamnar - mycket pekar på att 2020 kan gå till historien men då krävs också att turistbussarna släpps fram.

Nestlé i storsatsning för återvunnen plast

​Nestlé storsatsar för att möjliggöra ökad användning av återvunnen plast till livsmedelsförpackningar.

Kina fasar ut engångsprodukter av plast

Kvicksilver har upptäckts i hudkrämer

Efter att miljöinspektörer i Malmö vid kontroll i butik hittat hudkrämer som innehåller kvicksilver varnar Läkemedelsverket konsumenter från att köpa krämerna. Krämerna används för att bleka huden.

Första penseldraget taget i 13-årigt ommålningsprojekt

Tidigare i dag drog Øresundsbrons anläggningsdirektör Bengt Hergart ett första penseldrag från den specialbyggda målningsplattform som är en förutsättning för att Öresundsbrons cirka 300 000 kvadratmeter stålfackverk ska vara täckt med ny målarfärg år 2032.

EU diskuterar totalförbud av plastförpackningar

Brytningen får klartecken - vd mycket nöjd

Gaia lanserar nytt förpackningsmaterial

Swecon stöttar rally med nollvision

Swecon fortsätter sitt samarbete med Rally Sweden även i år. Bland annat har sex specialutrustade hjullastare med fokus på fossilfri drift tagits fram för att användas vid årets upplaga av det svenska rallyt i värmländska och norska skogar 13-16 februari.

Peab bygger hotell i Örebro

Krönika: ”Newsify your equity story!”

En uppmaning till noterade life science-bolag att uppgradera sin kommunikation från ”plikt” till värdebyggare

Dags att utse Sveriges snyggaste entreprenadmaskin

Var finns Sveriges snyggaste entreprenadmaskin? Svaret ska ges på Svenska Maskinmässan på Solvalla 4 juni efter en riksomfattande tävling som nu utlyses av Leveranstidningen Entreprenad som låter sina läsare rösta fram den vinnande maskinen under våren.

Störst ska bli större

Alarmerande rekryteringsbehov till motorbranschen

Under de kommande tre åren behöver 5 300 personer anställas inom motorbranschen. Konsekvenserna kan bli allvarliga för hela samhället om man inte hittar personal, enligt Transportföretagens nya rapport Tempen på motorbranschen.

Jätteanläggning för solceller till Uppsala

Han tar över som koncernchef i Miljörivarna

Nässpray mot depression godkänd

Berlin-tågen tokökar

Förkylningsspray lanseras i Hongkong

Peab bygger i Borås

Hälsingeuppdrag för Peabs bolag

Punktligast på spåren – igen

Rekordfå dog i vägtrafiken 2019

Han blir produktchef för Bomag i Sverige

Han ska lyfta försäljningen

Pågatåg ökar farten

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125