23948sdkhjf

Sju förvärv på två år för snabbväxande byggare

Förvärvet av Västeråsbaserade Salboheds Bygg & Anläggningstjänst innebär att den anläggningsverksamhet som Triton samlat i Eleda Group nu omsätter cirka tre miljarder kronor efter sju förvärv på två år.

Eleda Group, som ägs av private equitybolaget Triton, fortsätter sin expansion i Sverige. Resan började för två år sedan genom förvärvet av Akeab med verksamhet i södra och västra Sverige. Därefter har ytterligare förvärv stärkt gruppen avsevärt i främst de västra delarna av Sverige.

Läs mer här.

Nu är det dags att även etablera Västerås med omnejd på Eleda Groups karta. Det görs genom förvärvet av samtliga aktier i Salboheds Bygg & Anläggningstjänst, ett företag som utför traditionella anläggningsarbeten i och kring Västerås.

Enligt Johan Halvardsson, koncernchef på Eleda Group, är det förvärvade företaget inte minst starkt inom det växande specialområdet för anläggningsarbeten för stora logistikfastigheter och datacenter. Detta kompletteras bland annat med mer repetitiva, mindre uppdrag för såväl privata som offentliga beställare, bland dem Västerås stad.

Affären inkluderar även ett nystartat mätteknikbolag samt ett nyligen förvärvat sprängtjänstbolag. Genom en stark, men kontrollerad tillväxt och effektiva entreprenader har bolaget lyckats generera en för branschen mycket hög lönsamhet över tid, säger Johan Halvardsson.

Verksamheten, har sedan starten 2005 vuxit till att omsätta cirka 400 miljoner kronor på årsbasis med ett 50-tal medarbetare och egen maskinpark. En stark lokal marknadsposition innebär även ett nära samarbete med andra företag i regionen. Bland annat sysselsätts, enligt företaget, cirka 30 underentreprenörer.

Under de senaste åren har vår verksamhet utvecklats mycket positivt, både i termer av omsättning och resultat, samtidigt som vårt tjänsteutbud förädlats. Att bli en del av expansiva Eleda Group samt vara med och stärka koncernens geografiska erbjudande ytterligare bedömer vi ha en betydande potential för såväl vårt bolag som koncernen i stort, säger Dennis Peters, vd för Salboheds Bygg & Anläggningstjänst.

Han fortsätter i sin tidigare roll som vd, men går också in som delägare i Eleda Group tillsammans med ytterligare två tidigare delägare i Salbohed, Peter Johansson och Tom Andersson.

Tanken är att företaget nu får rollen som koncernens fjärde regionbolag vid sidan om Akeab, Kewab samt Mark & Energibyggarna.

Salboheds Bygg & Anläggningstjänst kommer att ge oss en stark och strategisk position i Mälardalen samt bidra till att öka vår tillväxttakt och intjäningsnivå, säger Johan Halvardsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.061