23948sdkhjf

Sju förvärv på två år för snabbväxande byggare

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Förvärvet av Västeråsbaserade Salboheds Bygg & Anläggningstjänst innebär att den anläggningsverksamhet som Triton samlat i Eleda Group nu omsätter cirka tre miljarder kronor efter sju förvärv på två år.

Eleda Group, som ägs av private equitybolaget Triton, fortsätter sin expansion i Sverige. Resan började för två år sedan genom förvärvet av Akeab med verksamhet i södra och västra Sverige. Därefter har ytterligare förvärv stärkt gruppen avsevärt i främst de västra delarna av Sverige.

Läs mer här.

Nu är det dags att även etablera Västerås med omnejd på Eleda Groups karta. Det görs genom förvärvet av samtliga aktier i Salboheds Bygg & Anläggningstjänst, ett företag som utför traditionella anläggningsarbeten i och kring Västerås.

Enligt Johan Halvardsson, koncernchef på Eleda Group, är det förvärvade företaget inte minst starkt inom det växande specialområdet för anläggningsarbeten för stora logistikfastigheter och datacenter. Detta kompletteras bland annat med mer repetitiva, mindre uppdrag för såväl privata som offentliga beställare, bland dem Västerås stad.

Affären inkluderar även ett nystartat mätteknikbolag samt ett nyligen förvärvat sprängtjänstbolag. Genom en stark, men kontrollerad tillväxt och effektiva entreprenader har bolaget lyckats generera en för branschen mycket hög lönsamhet över tid, säger Johan Halvardsson.

Verksamheten, har sedan starten 2005 vuxit till att omsätta cirka 400 miljoner kronor på årsbasis med ett 50-tal medarbetare och egen maskinpark. En stark lokal marknadsposition innebär även ett nära samarbete med andra företag i regionen. Bland annat sysselsätts, enligt företaget, cirka 30 underentreprenörer.

Under de senaste åren har vår verksamhet utvecklats mycket positivt, både i termer av omsättning och resultat, samtidigt som vårt tjänsteutbud förädlats. Att bli en del av expansiva Eleda Group samt vara med och stärka koncernens geografiska erbjudande ytterligare bedömer vi ha en betydande potential för såväl vårt bolag som koncernen i stort, säger Dennis Peters, vd för Salboheds Bygg & Anläggningstjänst.

Han fortsätter i sin tidigare roll som vd, men går också in som delägare i Eleda Group tillsammans med ytterligare två tidigare delägare i Salbohed, Peter Johansson och Tom Andersson.

Tanken är att företaget nu får rollen som koncernens fjärde regionbolag vid sidan om Akeab, Kewab samt Mark & Energibyggarna.

Salboheds Bygg & Anläggningstjänst kommer att ge oss en stark och strategisk position i Mälardalen samt bidra till att öka vår tillväxttakt och intjäningsnivå, säger Johan Halvardsson.

Mer om: Eleda Group | Triton
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Uppdaterad: Fabriksbrand nu släckt

Biomarkörer, salivprov och patientnära tester

Utredning om skatt på engångsartiklar

Halverad dödlighet bland infarktpatienter i hjärtskola

Eson Pac säljer i Schweiz

Silbersky vd för SJ Norge

Nyhetsbrev

En död i arbetsplatsolycka

Tolvtonnare med bra sikt

Liebherr har ett enormt utbud men även jättar har luckor att fylla ibland, och nu har de gjort just det.

Två rutinerade leverantörer blir NiceBoxes

JakeBox och Grycksbo Box går samman. Blir NiceBoxes, ledande i Norden på nischade förpackningar.

MTR Tech förvärvar Emtrain

Oron ökar för konjunkturnedgång

Får erkännande för plastminskande lösningar

KW Parts och Henkel Norden ingår samarbete

Bildelsföretaget KW Parts har inlett ett samarbete med kemiföretaget Henkel Norden. KW Parts verkar i 37 länder och tanken med samarbetet är att ytterligare utöka verksamheten geografiskt.

Inga interna brister vid olycka

Nya Tatran lastar mer

De ska korta vägen till marknaden

Swelife, Medtech4Health och EIT Health Scandinavia samarbetar för att stärka svensk life science och medicinteknik. Målet är att förkorta tiden till marknadsintroduktion för svenska innovationer.

Skopfrossa för Siljum

De får årliga reumatologipriset

Ny delägare ger nya möjligheter

Byggstart för världsunik fabrik

Bli den mest avancerade, automatiserade och flexibla fabriken inom robotindustrin globalt.

Plus

Utnyttja gruvorna smartare

Att utnyttja befintliga gruvor mer optimalt vill många. Allt fler blir även intresserade av att försöka utvinna mer ur nedlagda gruvor eller kanske från det gruvavfall som deponerats genom åren. Process Nordic presenterar här några exempel på vad som är på gång inom området.

Thatcham Research släpper riktlinjer för självkörande fordon

Ljusare tider för Oasmia

Scaniaanställd döms för vållande till kollegas död

Nordlind till Skansen

Sportkläder av återvunnen havsplast vinner pris

Tre bolag blir ett

Intensivt driftuppdrag i södra Stockholm

Stänger övertecknad emission

Dahlsten tar över Transportföretagen

1

Livsviktigt fortsätta äta sin medicin

Varbergstunneln närmare byggstart

Arla sänker CO2 på ostförpackningar

Hultafors Group satsar amerikanskt

3

Finns ingen specifik gay-gen

NCC bygger för 300 miljoner

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.131