23948sdkhjf

Sjunde Prideparaden för Flygbussarna

Lördag 3 augusti rullar Flygbussarna som så många år tidigare i årets Prideparad i Stockholm – alla är välkomna att ta regnbågsbussarna mellan flygplatsen och folkfesten i Stockholms city.

Med temat ”Rainbow Riders” vill Flygbussarna stolt visa att oavsett vem du älskar eller hur du identifierar dig är du varmt välkommen att resa till eller från flygplatsen med den färgglada bussen och bli en ”Rainbow Rider”. För sjunde året i rad deltar Flygbussarna stolt i Prideparaden i Stockholm, Skandinaviens största Prideparad. Flygbussarna kan inte annat än hålla med om att det är ett evenemang man inte får missa!

Det är dock inte bara under Prideparaden som den färgglada bussen rullar på Stockholms gator. Flygbussarna har kört till och från flygplatser i Sverige sedan 1989 och något som alltid genomsyrat företaget är dess värderingar för att främja jämlikhet, mångfald och inkludering.

Det är en självklarhet för oss på Flygbussarna att vara med i Prideparaden. Vi vill bidra till att skapa uppmärksamhet kring hur viktigt det är med mångfald, inkludering och människors lika värde, något som vi står för året om, säger Camilla Tienso, marknadschef på Flygbussarna.

I år kommer åskådare att bjudas på en bubblande upplevelse, då bussen smyckas med såpbubbelmaskiner. Deltagarna består av glada medarbetare med vänner. Som alltid väntar vi oss en dag fylld av skratt, glädje och färgglada ekipage.

Notera: Under hashtaggen #RainbowRiders kan alla som vill följa Flygbussarnas medverkan under Prideparaden!

Läs även om Hbtq-priset om tilldelas ett annat bussbilag HÄR!

FAKTA/Stockholm Pride 2019

Eventet äger rum 29 juli till och med 3 augusti som också är dagen för den stora paraden. Med avstamp i 50-årsjubiléet av Stonewall-upproret som startade hela Priderörelsen i New York, kantas 2019 även av flera andra jubileer i Sverige. 1979 avskaffade Socialstyrelsen sjukdomsbenämningen av homosexualitet, runt 1989 kom bromsmediciner för HIV, för 20 år sedan kom de mer framgångsrika.

För 15 år sedan fick lesbiska par rätt till assisterad befruktning. För 10 år sedan godkändes samkönade äktenskap, och transvestism och fetischism slutade vara sjukdomar. I år, 2019, togs beslut att trans- och könsdysforidiagnoser inte längre ska vara psykiatriska diagnoser. Enligt arrangörerna bakom Stockholm pride hade inget av detta genomförts utan deras insatser. Årets tema för Stockholm Pride  är därför,”Vi Behövs”.

En lång rad artiser är med i Stockholm Pride 2019, för fullständig information om programmet, klicka HÄR!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109