23948sdkhjf

Hållbarhetsdebatt på Empack

En hållbarhetsdebatt om förpackningar med profiler från några av Sveriges främsta företag på området hålls på Empackmässan i höst.

Den 3 oktober på Kistamässan presenteras Hållbarhetsdebatten, som djupdyker i frågeställningar inom förpacknings- och logistikbranschen. Profiler från några av Sveriges mest välrenommerade företag kommer att diskutera framtidens hållbarhetsutmaning, under ledning av Per-Stefan Gersbro.

– Förpacknings- och logistikbranschen är integrerade med de branscher de betjänar. Deras hållbarhetsresa bedöms därför bäst, som en del av denna helhet. Vårt konsumtionssamhälle klarar sig inte utan förpackningar. En ökad e-handel kräver mer transporter. Svensk Dagligvaruhandel har satt målet att alla plastförpackningar ska vara producerade av förnybar eller återvunnen råvara 2030, dessutom materialåtervinningsbara 2022. Åkerinäringen har målet att minska CO2 med 70 % till 2030. Det är offensiva mål för en hållbar framtid. Den 3e oktober skall vi gå in djupare och ta pulsen på ledande företag inom båda branscherna, säger Per Stefan Gersbro, Paccedo.

Hållbarhet är ett omfattande begrepp. Sverige är ett av 193 FN-länder som förbundit sig att arbeta för att uppnå en socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbar värld till 2030. Agendan har 17 delmål. Inget företag arbetar aktivt med alla. Hållbarhet har olika innebörd för olika branscher.

Frågeställningar som ofta tas upp på företag är hur hållbarhet skall gå ihop med goda affärer. Ett företag som inte är lönsamt lever farligt. För ett mindre företag kan utmaningen med lönsamhet i kombination med hållbarhet vara oerhört svår. För att klara målet, ett fossilfritt och koldioxidneutralt Sverige 2045, återstår många utmaningar.

– Företagen inser sitt ansvar, men har kanske inte alla svaren på vad som behöver göras. Det krävs samarbete mellan aktörerna i värdecykeln för att nå målen, det är alla överens om. Utgångspunkt och förutsättningar skiljer sig radikalt, liksom vilka hållbarhetsmål som prioriteras. Det är flera företag jag skulle vilja lyfta fram, men gemensamt för alla är att det mesta av resan återstår. Att vara pionjär innehåller alltid risk, precis som alla investeringar i något nytt, säger Per Stefan Gersbro.

När: 3 oktober, Kistamässan, kl. 09.45 – 10.30

Vad: Paneldebatten om Hållbarhet ” Hur går allt tuffare hållbarhetsmål ihop med goda affärer?”

Vem? Amanda Persson, Flextrus, Per Lyrvall, Stora Enso, Anders Berger, Volvo Group, Hanna Melander, DB Schenker och Madelene Breiling, Löfbergs.
Moderator Per Stefan Gersbro, Paccedo.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109