23948sdkhjf

ONE Nordic vinner stororder

Fortum Sverige AB tilldelar ONE Nordic AB ett större prestigeuppdrag inom vattenkraften.

Avtalet innebär att ONE Nordic tar över ansvaret för underhåll, inklusive mindre projekt och lokal drift, av Fortums 119 vattenkraftkraftstationer, 232 dammar samt 209 aggregat i Gullspångsälven, Klarälven, Ljusnan, Ljungan, Dalälven, Indalsälven och Ångermanälven.

Avtalet sträcker sig över tre år med option på ytterligare två år, med start senast årsskiftet 2019/2020. I samband med avtalsövergång sker en verksamhetsöverlåtelse och ONE Nordic övertar cirka 200 medarbetare från nuvarande leverantör.

− Detta är ett otroligt spännande uppdrag för oss, säger ONE Nordics vd Jonas Arvidsson.

Företaget har nu påbörjat integrationsarbetet med Fortum och tillsammans driver de ett flertal delprojekt som ska säkerställa att alla inblandade är väl förbereda det datum som verksamhetsöverlåtelsen sker. All personal som ingår i nuvarande leverans kommer erbjudas anställning på ONE Nordic, med bibehållna villkor.

ONE Nordic har i många år arbetat med underhåll och drift samt tekniskt komplicerade projekt inom vattenkraften, både i södra, mellersta och norra Sverige.

− Vår underleverantör är en nyckel för att underhålla vår vattenkraft optimalt, men också i att tillsammans utveckla framtidens vattenkraft. Vi har valt ONE Nordic eftersom vi värdesätter deras erfarenhet inom underhåll samt möjligheter till synergier med andra kunduppdrag och kompetenser inom företaget, säger Martin Lindström, chef för Fortums vattenkraftsanläggningar.

Affären är värd över 600 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093