23948sdkhjf

SKL:s sänkning stängde digital psykolog

Häromveckan beslutade SKL att sänka ersättningen till de digitala vårdgivarna. I samma veva stängdes psykologappen Dialog24.

Den 14 juni meddelade Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, att de beslutat om att sänka ersättningen till de digitala vårdgivarna från 600 kronor till 425 kronor per besök. Kritiken från nätläkarna lät inte vänta på sig.

– Signalen är tydlig. Digitaliseringen är inte önskvärd. Sverige ställer sig frivilligt vid sidan av när våra Europeiska grannar springer före och investerar för framtiden. Menar Sveriges beslutsfattare allvar med visionen om att vara världens ledande e-hälsonation 2025, behöver vi en politik som uppmuntrar utvecklingen snarare än direkt bromsar de aktörer som hittills med framgång verkat i den riktningen, sa Johannes Schildt, vd på Kry efter beskedet från SKL.

Psykisk ohälsa var även i fokus i Krys kritik där Martin Forester, utvecklingsansvarig för barnpsykologi på KRY menar att det är anmärkningsvärt att sjukvårdspolitiker tar ett beslut som motverkar större tillgänglighet till psykologisk behandling för barn- och ungdomar i hela landet.

Och nu verkar det som att kritikerna fått rätt. Psykologappen Dialog24 som är en app där besökaren får träffa en psykolog över videosamtal har stängts ner. Besökaren möts nu endast av ett felmeddelande och på den facebooksida som är kopplad till verksamheten har det inte varit någon aktivitet sedan just den 14 juni då beslutet på SKL kom.

– 425 kr per 25-minuters besök plus administration, kvalitetskontroll och marknadskommunikation är inte hållbart, säger Shervin Bastansiar, medgrundare och operativ chef på Dialog24, till Breakit.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.36