23948sdkhjf

Triton tar över anläggare i Göteborg

Private equitybolaget Triton växer vidare inom anläggning genom att förvärva Mölndalsbaserade Västkustens Anläggnings AB som därmed hamnar i samma stall som Akeab, Kewab och Mark & Energibyggarna.

Det har nu gått två år sedan Triton förvärvade anläggningsföretaget Akeab med verksamhet i södra och västra Sverige. Sedan dess har även värmländska Kewab och Mark- & Energibyggarna i Göteborg införlivats i verksamheten. Nu växer koncernen vidare med Västkustens Anläggnings AB, VKAB, som erbjuder VA-entreprenader samt diverse mark- och anläggningsarbeten och som nu lever vidare som ett dotterbolag till Mark & Energibyggarna.

Anläggningsverksamheten i Triton har samlats i Eleda Group med huvudfilosofin att de ingående bolagen ska arbeta självständigt med målet att vara en ledande aktör på sin respektive regionala marknad.

Gruppen, som har sitt huvudkontor i Stockholm, sysselsätter cirka 800 medarbetare och har en omsättning som 2018 uppgick till ungefär 2,5 miljarder kronor. Bland ägarna finns, utöver Triton, även en bred grupp nyckelpersoner i Eledagruppen, bland annat VKAB:s tidigare ägare och vd Bo Eriksson som fortsätter i sin tidigare roll.

Vår verksamhet har utvecklats mycket positivt de senaste åren och att bli en del av Mark & Energibyggarna känns som ett naturligt nästa steg. Genom att bli en del av en större koncern kommer vi att kunna dra fördelar av bland annat Eledas processer och system vilket ger oss goda förutsättningar för skalbarhet och fortsatt lönsam tillväxt, säger Bo Eriksson.

Under 2018 omsatte VKAB drygt 80 miljoner kronor och hade ett 20-tal medarbetare. Bolaget har långa relationer med ramavtalskunder med bland annat olika förvaltningar inom Göteborgs stad.

VKAB är en stark lokal aktör på den växande lokala Göteborgsmarknaden. Bolaget har uppvisat en stabil och växande omsättningsnivå med god lönsamhet och stark kassagenerering. VKAB kommer att tillföra koncernen specialistkompetens inom bland annat komplexa VA-arbeten. Förvärvet innebär att Mark & Energibyggarna kommer att bredda sitt tjänsteutbud samtidigt som vi kan dela operativa resurser, säger Johan Halvardsson, koncernchef för Eleda Group och vd för Mark & Energibyggarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11