23948sdkhjf

Ikea utser ny designchef

Svenska Ikea tillsätter en ny designchef. Eva Lilja Löwenhielm har sedan 1996 arbetat som frilansdesigner för Ikea. Nu ska hon som designchef för Ikea of Sweden leda teamet av designer och ansvara för utvecklingen av möbeljättens designidentitet.

– Jag har alltid beundrat Ikea och deras styrka och resurser att göra skillnad i människors vardag. Det ska bli mycket spännande att vara en del av Ikea och leda designagendan tillsammans med mitt blivande team och kollegor, säger Eva Lilja Löwenhielm.

Som frilansdesigner har hon redan formgivit Ikeamöbler och inredningsdetaljer som blivit storsäljare, som exempelvis Ekerö fåtölj och Långfjäll kontorsstol. 

– Jag älskar att skapa vackra och mer hållbara produkter genom att använda resurser på ett smart sätt. Och att göra produkter överkomliga för de många människorna runt om i världen, säger Eva Lilja Löwenhielm.

Eva Lilja Löwenhielm tillträder sin nya tjänst den 1 september 2019.

– Med sin bakgrund som designer kommer hon att tillföra mycket kompetens, kunskap och nya perspektiv. Eva kommer att leda vår designagenda och tillsammans med våra designer vara en del av att utveckla fantastiska och prisvärda produkter för de många människorna, säger Emma Dafnäs, range and product design manager, Ikea of Sweden.

Den tidigare designchefen Marcus Engman lämnade Ikea förra hösten. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125