23948sdkhjf

Investerar för snabbare falsning

Eson Pac investerar i digitalisering för produktion av bipacksedlar i läkemedelsförpackningar. Denna ökar såväl flexibiliteten som kapaciteten i produktionen.

– Läkemedelsmarknaden behov och efterfrågan på bipacksedlar växer ständigt. Som en följd av ökade lagstiftningskrav fortsätter utvecklingen mot större storlekar och mer komplicerade vikningar för att få plats med foldern i förpackningen. Samtidigt minskar volymen på varje order. Detta har varit trenden de senaste åren och kommer att fortsätta, säger Pierre Åkesson, COO på Eson Pac.


För att stödja sina kunders totala volymtillväxt och framgångar med nya produktlanseringar har Eson Pac under de senaste åren investerat betydligt för att öka kapaciteten både i tryck och falsning. Nu tar företaget nästa steg genom att investera i ytterligare två linjer för bipacksedlar vid produktionsenheten i Köpenhamn, med den senaste tekniken och digitalisering av falsningsprocessen.

– Till redan gjorda investeringar för att öka vår kapacitet för produktion av foldrar och bipacksedlar installerar vi nu två nya kompletta falsningslinjer. Hjärtat i maskinerna är TH56/8-6 från Heidelberg. Dessa linjer kommer i produktion i slutet av juni, berättar Pierre Åkesson.

Investeringen i fullt automatiserade och digitaliserade falsmaskiner ger ökad flexibilitet och kapacitet, tack vare kortare inställningstider jämfört med äldre generationer av maskiner. Mindre batchstorlekar med hög komplexitet i form av falsning är idealiska för dessa typer av digitaliserad faslningsmaskiner, menar Pierre Åkesson.

– Att vara ägare till den bästa produktionsutrustningen för tryck och efterbehandling på marknaden gör att vi kan förbättra våra servicenivåer ytterligare. Detta kommer att stödja kundernas behov av kortare ledtider och snabbare omställningar även för detta produktområde, som vi redan har för kartonger och etiketter, säger Pierre Åkesson avslutningsvis.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078