23948sdkhjf

Slutspurt inför Bussförar-SM

Keolis drar ifrån med hela 106 förare som genomfört uttagningsprovet till Bussförar-SM – totalt har 404 förare gjort uttagningstävlingen när två dagar återstår.

Midnatt på Midsommarafton stängs dörren för att anmäla sig till Bussförar-SM 2019. Men det återstår alltså litet tid, klicka här för mer information och länk till anmälan!

Allra flest anmälda bussförare har Keolis, drygt en fjärdedel av alla som hittills är med i tävlingen är förare därifrån, 106 stycken. Därefter följer Transdev, Nobina och koncernen Björks & Byberg. Det återstår ännu två dagar för dem som vill göra uttagningsprovet på nätet så ännu finns möjligheten att det blir förändringar i bussföretagarligan.

De hittills 404 anmälda bussförarna kommer från 380 bussbolag, av tabellen nedan framgår att det rör sig om 80 bussbolag som har förare med i tävlingen. Det handlar alltså om många bolag med bara en förare som genomfört uttagningsprovet just nu, många små och medelstora företag vid sidan om marknadens giganter.

Av alla dessa förare kommer 16 att tas ut till finalen som körs på Gillingebanan i Vallentuna norr om Stockholm. Vilka det blir kommer att presenteras veckan efter midsommar. Då kommer också den sista redovisningen om hur många bussförare de olika bussbolagen har med i tävlingen. Missa inte det!

Här nedan redovisas alla bussbolag med minst två anmälda bussförare

Keolis  106

Transdev (inkl Merresor och Flygbussarna) 80

Nobina  64

Koncernen Björks & Byberg  42

Vy (tidigare Nettbuss) 19

VS & Perssons Bussar* 14

Bergkvarabuss 12

Bybergs & Nordin* 9

Björks Buss* 9

Arriva 7

Lindbergs Buss* 4

Svealandstrafiken 4

Gamla Uppsala Buss, GUB 3

Siljan Buss* 3

Stångåbuss 3

KR Trafik* 3

Skellefteå Buss 2

JoRo Buss 2

Lebu 2

VL (Västmanlands lokaltrafik) 2

Arnesssons Trafik 2

Blåklintsbuss 2

*) Företag som ingår i koncernen Björks & Byberg

Svealandstrafiken och VL är i dag delvis är samma bolag medan Nettbuss har bytt namn till Vy vilket förtydligats i tabellen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.391