23948sdkhjf

Säkrare trafik i Vildhussens land

Det har varit på tal länge, men till stor glädje för de boende i och kring Hammarstrand ska nu äntligen väg 323 genom tätorten byggas om samtidigt som VA-nätet som ligger i anslutning till vägen uppdateras.

Projektet är ett samarbete mellan Ragunda kommun och Trafikverket och omfattar bland annat en miljöanpassning av vägen samtidigt som trafiksäkra ytor skapas för oskyddade trafikanter längs med Centralgatan.

En stor del av jobbet görs av Svevia som på uppdrag av Trafikverket ska göra vägen smalare samtidigt som den befintliga gång- och cykelvägen breddas medan trottoarer och kantstenar uppdateras.

– En naturlig följd av att vi gräver upp och bygger om vägen är att vi också byter ut vägens bärlager. Det betyder att vi lägger ett nytt lager av det stenmaterial som utgör den översta delen av vägkonstruktionen. Sedan lägger vi ny asfalt, säger företagets arbetschef Magnus Skoglund.

I samband med vägförnyelsen ingår även en översyn av parkområdet vid Vildhuss-statyn liksom åtgärder i anslutning till sidoytorna genom samhället.

Det kommer att bli ett lyft för infarten som förhoppningsvis ger ett bättre första intryck när man kommer till Hammarstrand, säger Rolf Ivansen, chef på kommunens samhällsbyggnadsförvaltning.

Enligt kommunen inleddes nu under våren även ett omfattande arbete med att bygga om och renovera VA-ledningarna i tätorten. Enligt planerna ska större delen av arbetet göras genom styrd borrning och infodring, men även vägentreprenörens arbete påverkas.

Det är mycket vanligt att VA-ledningar ses över och uppdateras när vi utför grävarbeten på vägar och gator. Det är ett effektivt sätt att göra allt på en gång och undvika att vägen behöver grävas upp flera gånger, säger Magnus Skoglund.

Hösten 2020 ska allt vara färdigställt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093