23948sdkhjf

Söderberg & Haak tar över den svenska agenturen för Bomag

"Det är jätteroligt att vi äntligen kan släppa nyheten"

Komatsus svenska generalagent Söderberg & Haak får ännu ett entreprenadmärke i sin produktpalett – företaget tar över efter Stig Maskin som generalagent för tyska Bomag.

Det är jätteroligt att vi äntligen kan släppa nyheten, säger Thord Wreter, försäljningschef för Komatsu på Söderberg & Haak.

Bomag ingår i den franska Fayatkoncernen och tillverkar maskiner och utrustning för vägbyggnad, inte minst vägvältar, asfaltsläggare, asfaltsfräsar och vibroplattor.

Enligt Söderberg & Haak vill Bomag växa på den svenska marknaden, och eftersom företaget samarbetar med Komatsuåterförsäljare i flera andra länder ska det ha fallit sig naturligt att välja Söderberg & Haak som ny representant, uppger företaget.

Det blir ett jättebra för komplement för oss, samtidigt som Bomag får en mer rikstäckande distribution, säger Thord Wreter.

Tillskottet kommer väl till pass för Söderberg & Haak som, efter en tid av förluster, omstrukturerat sin verksamhet och satt sikte på att växa.

Företagets ambition är att Komatsu, som är världens näst största tillverkare av entreprenadmaskiner, ska få en mer framskjuten position även på den svenska marknaden.

Detsamma gäller nu även Bomag, konstaterar Thord Wreter.

– Båda är premiummärken som förtjänar att slåss i toppen, vi jobbar redan för att lyfta Komatsu i Sverige, nu ska vi göra likadant med Bomag.

Tanken är att Bomags produkter ska säljas via de kanaler som i dag saluför Komatsu.

– Lokalerna räcker ju till, vi kommer dock att behöva rekrytera en del personal som blir dedikerad för Bomag, säger Thord Wreter.

Han uppger att Komatsu och Bomag kompletterar varandra på ett utmärkt sätt.

– Bomag har hela segmentet på vägbyggnadssidan, nu blir vi verkligen en komplett maskinleverantör – nu kan vi erbjuda allt.

Till en början ska utbudet fokuseras kring de produkter som traditionellt gått bra i Sverige, som vibrovältar, vältar och läggare.

– Det går vi igång med direkt, sedan tittar v i på till exempel fräsar också, men det är inget som kommer direkt, säger Thord Wreter.

Vid årsskiftet blir Söderberg & Haak ensam som svensk leverantör men redan efter sommaren ska de första maskinerna finnas på plats och på Entreprenad Live i september ska Bomag finnas med i Söderberg & Haaks monter.

– Vi är väldigt glada och taggade på detta –nu är det full fart framåt!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11