23948sdkhjf

Keolis ökar i Bussförar-SM

11 juni hade 328 bussförare genomfört uttagningsprovet till Bussförar-SM 2019 – Keolis har alltjämt flest förare anmälda och imponerande nog har flera små bussbolag förare med i tävlingen.

Att de stora bussföretagen har många bussförare anmälda till årets upplaga av Bussförar-SM är inte så konstigt. Men nu har även flera mindre bussbolag förare som slåss om de 16 finalplatserna. Bland dem finns JoRo Buss i Eksjö med 7 anställda. Två av dess förare är med och slåss om de 16 finalplatserna på Gillingebanan i Vallentuna 9 september. Och se upp, en av deras bussförare vann Bussförar-SM för ett antal år sedan: Pär Fransson tog hem segern 2014.

Av de stora aktörerna är det alltså Keois som leder stort med 90 anmälda bussförare 11 juni då det är blott drygt en vecka kvar av anmälningstiden. Efter Keolis kommer Transdev med 65 anmälda förare och så har vi Nobina med 44.

Efter de två i ledningen kommer doldiskoncerne Björks & Byberg, som kanske inte länge borde kallas doldis, med 33 anmälda bussförare. Koncernen består av ett antal mindre och medelstora bussbolag som också redovisas var för sig i tabellen.

Den som ännu inte är anmäld kan klicka HÄR för mer information och en länk till det nätbaserade uttagningsprovet!

Hittills har 328 bussförare genomfört uttagningsprovet och de som gjort bäst ifrån sig har chansen att nå en av de 16 finalplatserna. Fram till midnatt 21 juni är det möjligt att göra uttagningsprovet, det börjar alltså bli kort om tid.

Här nedan redovisas alla bussbolag med minst två anmälda bussförare

Keolis  90

Transdev (inkl Merresor och Flygbussarna) 65

Nobina  44

Koncernen Björks & Byberg  33

Vy (tidigare Nettbuss) 13

VS & Perssons Bussar* 12

Bergkvarabuss 11

Björks Buss* 8

Arriva 7

Bybergs & Nordin* 6

Lindbergs Buss* 4

Svealandstrafiken 3

Stångåbuss 3

KR Trafik* 3

Skellefteå Buss 2

JoRo Buss 2

Lebu 2

VL (Västmanlands lokaltrafik) 2

Arnesssons Trafik 2

Blåklintsbuss 2

*) Företag som ingår i koncernen Björks & Byberg

Till det kommer att Svealandstrafiken och VL delvis är samma bolag medan Nettbuss och Vy numera är samma bolag och därför har deras bussförare räknats ihop.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095