23948sdkhjf

50-årsjubilar med tillväxt i sikte

Ett rykande färskt måleri och ytterligare satsningar på en blästringsanläggning och svetsrobotar ska hjälpa Drivex att möta en ökande efterfrågan. Under tiden visar företaget en klaffskopa som gjorts något bredare än föregångaren.

Det har varit några bra år för Edsbynbaserade Drivex som i år uppnår den aktningsvärda åldern 50 år. Omsättningen har ökat varje år de senaste sex åren och har mer än fördubblats mellan 2013 och 2018. Förra året uppnåddes all time high med en bit över 113 miljoner kronor och ett rörelseresultat på drygt 20 miljoner kronor.

Merparten av produktionen består av utrustning för snöröjning kompletterat med tillverkning av diverse redskap avsedda för i första hand hjullastare och traktorer.

För att möta en ökad efterfrågan och allt hårdare kvalitetskrav har företaget bland annat investerat cirka 25 miljoner kronor i ett nytt måleri som just tagits i drift. En ny blästringsanläggning ingår i maskinupprustningen liksom fler svetsrobotar. Bedömningen är att produktionen ska bli betydligt effektivare och resultera i produkter med högre kvalitet samtidigt som många tids- och kostnadskrävande transporter av komponenter kan undvikas.

Med till Maskinexpo hade Drivex bland annat tagit med sin senaste klaffskopa, som i princip är en skopa med sidoklaffar som lätt kan fällas ut och därigenom förvandla redskapet till en plog. När klaffarna fälls in igen ska gummistopp säkerställa att inga störande ljud uppstår. Klaffarna har ställbara chockventiler och är utrustade med en ackumulator som snabbt löser ut vid påkörning av exempelvis brunnar eller kantstenar.

Dessutom utlovas vertikalt fjädrande stålhållare på klaffarna som ska ge optimal följsamhet. För att förbättra överblicken över skopskäret har skopan försetts med siktskåror.

Nykomlingen i montern var minstingen i programmet som nu fått skopbredden 2,13 meter i stället för de 2,0 meter som tidigare gällt. Tillsammans med klaffarna ger det en total bredd på ungefär 3,6 meter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.297