23948sdkhjf

Finsk ställningsbyggare shoppar svenskt

Den svenska ställningsbyggaren ABAB har förvärvats av den finska giganten på området, Telinekataja, som räknar med att förvärvet ska leda till en kraftig tillväxt i koncernen.

ABAB sysselsätter i dag cirka 50 personer inom ställningsbranschen. Företaget är huvudsakligen verksamt i områdena kring Stockholm och Gävle och har sedan starten 2009 växt till en omsättning som 2018 landade kring 90 miljoner kronor.

ABAB har upplevt en kraftig tillväxt under de senaste åren. Med företagsköpet expanderar vi vår verksamhet till Sverige. Köpet ger oss nya möjligheter att söka tillväxt på den omfattande marknaden för ställningar och väderskydd i Sverige, säger Markku O Kataja, vd och styrelseordförande för Telinekataja.

Telinekataja, som grundades år 1965, har en marknadsandel på mer än 30 procent inom sitt affärsområde på den finska hemmamarknaden. Med en omsättning kring 750 miljoner kronor betraktar sig företaget som den största aktören på området i Nordeuropa. Företagets bedömning är att det i dag sysselsätter sammanlagt upp till 700 yrkeskunniga inom ställningsbranschen, varav ungefär 260 i den egna organisationen.

För närvarande bedrivs verksamhet även i Estland och Ryssland, dessutom riktas alltså blickarna mot den växande svenska marknaden för ställningar och väderskydd.

Vi fattade beslutet om företagsköp efter en omsorgsfull kartläggning. Sveriges marknad för ställningar och väderskydd är mångdubbel jämfört med marknaden i Finland, vilket innebär en enorm tillväxtpotential. Vi är övertygade om att vi kan nå ännu större framgångar tillsammans med ABAB. Nu erbjuder vi våra internationella kunder en ännu mer heltäckande service i fyra olika länder, säger Heikki Rönkä, chef för Telinekatajas internationella affärsverksamhet.

ABAB:s vd Kim Lund ser med stor tillförsikt fram mot fortsättningen, inte minst för att det svenska företaget nu förstärks med såväl teknisk kompetens som resurser för bland annat planering.

Vi är övertygade om att vi tack vare det här köpet kan erbjuda även våra stora kunder bättre service än tidigare. Vårt mål är att bli ett av de fem största företagen inom vårt affärsområde i Sverige. Telinekataja har över 50 års erfarenhet av att förverkliga krävande ställnings- och väderskyddslösningar. Vi strävar efter att fortsätta förbättra kvaliteten samt att erbjuda även stora kunder allt mer heltäckande ställnings- och väderskyddslösningar med tillhörande tjänster, säger Kim Lund.

Markku O Kataja ser ytterligare ett par faktorer som borgar för ett marknadspositionen för ABAB nu kommer att stärkas i Sverige.

I egenskap av familjeföretag har vi en gemensam värdegrund och jag är övertygad om att detta kommer att göra vårt samarbete smidigare. ABAB:s ledning och personal fortsätter i företaget som tidigare, säger Markku O Kataja.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156