23948sdkhjf

Märsta Förenade storhandlar

Märsta Förenade Åkeriföretag berättar i ett pressmeddelande att man köpt en hel företagsgrupp av GJL Förvaltning – företag med fokus på grus och berg.

Märsta Förenade Åkeriföretag, med 70 delägande åkerier, sysselsätter varje år cirka 600 enheter, varav 180 är maskiner.

Företagets huvudverksamhet är transporter och logistik inom bygg och anläggning, med ett extra fokus på infrastruktur och tunnelprojekt, Märsta Förenade har också en omfattande återvinningsverksamhet och arbetar dessutom med en egen bergtäkt.

Nu drar Märsta förenade upp volymen på grus- och bergsidan sedan de köpt en hel radda företag av GJL Förvaltning AB, i pressmeddelandet listas Granlunds Grus i Saltsjö-Boo AB, fastighetsbolagen Kvarnen Berg & Jord AB, Gladö Berg & Jord AB, Svenska Grus och Berg AB.

De berörda bolagen sysslar främst med att sälja och hantera berg- och grusmaterial från täkter, Granlunds Grus erbjuder också maskintjänster och verkar i täkter i både Stockholm, Jämtland, Västernorrland och Sundsvall.

Enligt Märsta Förenade är tanken att bilda en koncern tillsammans med Granlunds Grus i Saltsjö-Boo AB, Kvarnen Berg & Jord AB, Gladö Berg & Jord AB samt Svenska Grus och Berg AB.

– All personal inklusive bolagens tidigare ägare, Michael Granlund, fortsätter att arbeta kvar i verksamheten på respektive arbetsplatser och är viktiga för fortsatt hög kompetens och stor kundkännedom, säger Mikael Andersson vs för Märsta Förenade åkeriföretag AB.

Märsta Förenade arbetar med många stora bergslukande infrastrukturprojekt i Mälardalen, och förvärvet uppges vara ett sätt att se till att det finns både tipp- och täktverksamheter nära till hands.

Tanken är att Granlunds Grus AB ska göra det möjligt för Märsta Förenades att öka sin lönsamhet genom materialhantering vid främst Gladö Kvarn, och att Märsta Förenade ska kunna expandera marknaden på södra sidan av Stockholm.

– Detta är en strategiskt viktig del av Märsta Förenade och det är viktigt att bredda verksamheten ytterligare i och kring Mälardalen och huvudstadsregionen. Att denna möjlighet dök upp just nu och i vårt närområde gör det till en ytterst bra affär som inte är vanlig i vår region, säger Jan Olson styrelseordförande i Märsta Förenade.

Enligt Märsta Förenade är affären ett sätt att säkerställa en fortsatt tillväxt efter en tid då man vuxit kraftigt varje år och nu kommit upp i en omsättning på drygt en miljard kronor.

Vi upplever att verksamheten Granlunds Grus med fastigheter i området kommer att stärka Märsta Förenades konkurrenssituation ännu mer i och omkring Stockholm och framför allt på södra sidan. Detta gör att Märsta Förenade kan arbeta med en fortsatt bra tillväxt under många år framåt, säger Mikael Andersson.

Granlunds Grus i Saltsjö-Boo AB startades av Michael Granlund 2003 och företagsstrukturen under GJL Förvaltning AB uppges omsätta närmare närmare 30 miljoner kronor i dag.

Vi har haft ett bra samarbete med Märsta Förenade under många år och det kändes helt naturligt att det nu blir Märsta Förenade som köper. Jag ser oerhört mycket fram mot att fortsätta att arbeta med Märsta Förenade i daglig drift men tycker också att det känns bra att slippa huvudansvaret som ägare. Jag fortsätter nu som platschef på verksamheten i Gladö kvarn i Huddinge och fortsätter att arbeta nära alla kunder,  säger Michael Granlund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.285