23948sdkhjf

Mästarnas Mästare i tillväxt finns i Strömsund

Engcon har nu utsetts till ”Mästarnas Mästare” i tillväxt av Dagens Industri. Detta då den jämtländska tiltrotatortillverkaren som enda företag tagit hem affärstidningens Gasellutmärkelse vid tio tillfällen.

I 20 år har Dagens Industri uppmärksammat de mest framgångsrika tillväxtföretagen i Sverige genom sina Gasellutmärkelser. Sammantaget har ungefär 19 000 utmärkelser delats ut fördelade till ungefär hälften så många företag eftersom många företag gjort sig förtjänt av utmärkelsen mer än en gång.

För att markera 20-årsjubiléet har nu även det nyinrättade Mästargaselldiplomet delats ut till de svenska företag som tilldelats minst tre Gasellutmärkelser. Allra flest gaseller har hittat vägen till Engcon som är ensamt om tio utmärkelser – och därmed given som Mästarnas Mästare i tillväxt.

Det är alltid roligt när Engcon och våra produkter uppmärksammas. Vi har haft en fantastisk utveckling de senaste tio åren och intar nya marknader. Att bli utnämnd till Mästarnas mästare är ett kvitto på att vi gör rätt saker, säger Stig Engström, grundare av Engcon.

Enligt Dagens Industri är det inte mer än ungefär en procent av de svenska företagen som kvalificerar sig för Gasellstatus. Utöver grundkriterierna om minst tio anställda och en årsomsättning som överstiger tio miljoner kronor krävs att bolaget minst ska ha dubblat sin omsättning sedan första räkenskapsåret. Dessutom ska omsättningen ha ökat varje år de senaste tre åren och rörelseresultatet ska ha varit positivt de senaste fyra räkenskapsåren. Slutligen ska bolaget ha vuxit organiskt och ha sunda finanser.

Mästarnas Mästare Engcon bildades i Strömsund 1990 av Stig Engström. Förra året passerade omsättningen miljardstrecket med drygt 280 anställda och försäljning i över 15 länder. Och det är främst utanför Sverige som Stig Engström ser goda möjligheter till fortsatt tillväxt, en uppfattning som även delas av Sveriges övriga tillverkare av tiltrotatorer.

Vi har bara börjat! Vi vet att våra smarta grävmaskinslösningar med tiltrotatorn i spetsen har enorm potential över hela världen. Under 2019 ligger fokus på att fortsätta göra branschen ännu säkrare, säger Stig Engström.

Engcon uppmärksammades också nyligen som ett av Sveriges bäst skötta företag ekonomiskt i Deloittes utmärkelse ”Best Managed Companies”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078